Politică

Boc „nu s-a gândit“ la Primăria Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/05_ziua/emil-boc.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Fostul premier Emil Boc spune că nu s-a gândit să revină la Primăria Cluj-Napoca, deşi „nicăieri nu este mai bine ca acasă“.</p>

Ieri, prim-vicepreşedintele PDL Cluj, Alexandru Coroian, a anunţat că în privinţa candidaţilor PDL pentru primăria Cluj-Napoca, în momentul de faţă există trei opţiuni.

Coroian nu a făcut însă nicio nominalizare, dar a precizat că dacă Emil Boc se va decide să candideze, va avea „tot suportul partidului“. Posibilul său contracandidat, din partea USL Cluj, liberalul Marius Nicoară apreciază însă că „va fi ușor să îl înving la Cluj pe fostul premier“.

Boc: „Acasă este acasă întotdeauna“

Emil Boc a declarat luni seara, la postul public de televiziune că nu s-a gândit să revină la Primăria municipiului Cluj-Napoca, deşi nicăieri nu te simţi mai bine ca acasă. „Nu m-am gândit să revin la Primăria Cluj-Napoca, dar nicăieri nu te simţi mai bine ca acasă. Nu m-am gândit la acest lucru. Evident, Clujul îmi este drag, pentru că nicăieri nu te simţi mai bine ca acasă, dar Clujul are primar şi vom merge mai departe. Avem o decizie în partid conform căreia fiecare candidează pe poziţiile pe care le are, dar acasă este acasă întotdeauna”, a spus Boc. Pe de altă parte, liderul PDL a adăugat că nu crede că va mai reveni în postul de prim-ministru.

Boc, „cea mai bună variantă“ a PDL Cluj pentru primărie

Democrat liberalii de la Cluj consideră că Boc ar fi cea mai bună variantă şi ar susţine chiar „necondiţionat" o eventuală candidatură a lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca, dacă el ar lua o decizie în acest sens. Aceasta pentru că este „un simbol" al oraşului şi totodată pentru că această variantă este „cea mai bună pentru partid“. „Emil Boc este un simbol pentru PDL şi pentru Cluj-Napoca, iar după demisia sa din fruntea Guvernului, dacă se va decide să candideze pentru funcţia de primar al municipiului, va fi sprijinit total şi necondiţionat de către PDL Cluj. Ar fi cea mai bună variantă a PDL pentru Primăria Cluj-Napoca la alegerile locale. Totul este ca şi domnul Boc să accepte să candideze, mai ales că a mai câştigat funcţia de primar de două ori”, a spus luni Coroian.

 


Ieri, Coroian a adăugat că, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, în momentul de faţă opţiunea PDL este Alin Tişe, care însă a susţinut că realmente nu s-a gândit „la nicio candidatură până în acest moment“, dar consideră că o opțiune viabilă este chiar actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi prim-vicepreşedintele PDL Cluj, Alexandru Coroian, care „cu siguranță l-ar învinge pe Horea Uioreanu".   

Nicoară: „Pentru mine va fi uşor să îl înving pe Boc la Cluj“

Candidatul USL la Primăria municipiului Cluj-Napoca, liberalul Marius Nicoară susţine că nu s-ar teme de o eventuală candidatură a fostului premier şi că de fapt „trimiterea lui Boc la Cluj demonstrează deruta și lipsa de resurse a PDL“. Potrivit lui Nicoară, Primăria Cluj-Napoca este singurul loc „în care Traian Băsescu își mai vrea executantul, iar la Cluj PDL-ul este disperat“.

„Cu primar și președinte de consiliu județean, Daniel Buda nu a reușit în ultimii 4 ani să construiască alternativa. Oamenii din pozele cu Boc nu și-au făct treaba. Sau, dacă au făcut-o în stil mafiot urmărindu-și interesele personale. Numai deruta și lipsa de resurse umane poate determina un partid să își trimită președintele să candideze în filiala pe care ei o consideră a fi puternică. Posibila întoarcere a lui Emil Boc nu este altceva decât dovada că cifrele din sondaje au ajuns și la urechile conducerii PDL Cluj. Pentru mine va fi ușor să îl înving la Cluj pe fostul premier și actual președinte al PDL. Dacă îți faci datoria cu profesionalism și onestitate în administrația publică este onorant să fii promovat prim ministru“, susţine Marius Nicoară.


Preşedintele liberalilor clujeni mai precizează că „după ce ai fost dat afară din fruntea guvernului nu mai este la fel de onorant să fii trimis să candidezi la primărie“..„Practic, Traian Băsescu îi oferă fostului său premier loial „şansa” de a ieși definitiv din politică, în urma unui alt eșec răsunător“, adaugă Nicoară.

Nicoară, sancţionat de pedelişti

De altfel, Marius Nicoară a precizat şi luni, în presa locală, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier că „ar fi sub demnitatea unui om care a fost premier al României să se întoarcă la munca de jos“, asemănând locuitorii Clujului cu locuitorii Corogârlei. Ieri, democrat liberalii clujeni au reacţionat şi l-au „sancţionat“ pentru toate aceste „afirmaţii jignitoare“ cerându-i demisia din funcţia de senator.

Ultimele Stiri
abonare newsletter