Politică

Premierul Ciucă, despre acuzațiile de plagiat la adresa sa și a ministrului Lucian Bode: „Există justiție în România”

Întrebat care este poziția sa cu privire la acuzațiile de plagiat care afectează PNL, precum «cazul Bode», premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat încrederea în justiție, situație în care procesele în desfășurare nu trebuie să fie afectate de declarații.

Premierul Ciucă, despre acuzațiile de plagiat care afectează PNL/ captură foto Nicolae Ciuca/ Facebook.com Premierul Ciucă, despre acuzațiile de plagiat care afectează PNL/ captură foto Nicolae Ciuca/ Facebook.com

 

 


UBB a cerut includerea în cartea publicată pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode a hotărârilor Comisiei de etică ce confirmă plagiatul tezei. Între timp, Bode a solicitat retragerea cărții din circuit.

 


Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni, care este poziția sa și a PNL față de acuzațiile oficiale de plagiat la adresa sa și a ministrului de Interne Lucian Bode.

„În acest moment au existat discuții prin care s-a explicat în fața liderilor PNL care e poziția noastră. 


Există justiție în România, de la acuzare la verdict final e timp, motiv pentru care lăsăm să se desfășoare procesul”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit g4media.ro

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat cum se raportează la declarația președintelui Klaus Iohannis, care spunea că „orice politician suspect de plagiat trebuie să facă un pas în spate”.


„Este o declarație care contează pentru fiecare dintre noi. 

Dar e un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanței”, a explicat premierul Nicolae Ciucă. 


Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, în urma unei noi analize, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă, iar teza sa este „profund viciată”.

Astfel, la solicitarea UBB, ministrul de Interne Lucian Bode trebuia să însereze în cuprinsul cărții publicate pe baza tezei de doctorat adresa și hotărârile universității clujene care confirmau suspiciunile de plagiat în cazul său. În replică, Lucian Bode a solicitat retragerea lucrării din circuitul public, fără a efectua intervențiile cerute de UBB. 

CITEȘTE ȘI:

Procesul lui Bode, în cazul doctoratului plagiat, se judecă la Cluj

Lucian Bode și-a plagiat doctoratul! UBB Cluj: „Suspiciunile de plagiat se confirmă”. Comisia va cere corecturi la teză și retragerea cărții

Cum a lăsat Bode în offside Comisia de etică a UBB și a cerut editurii să retragă cartea scrisă pe baza tezei

abonare newsletter