Politică

Fără drumuri blocate, în județul Cluj se circulă în condiţii de iarnă

<p>Din cauza căderilor abundente de zăpadă, în cursul zilei de duminică, în municipiul Cluj-Napoca, s-a intervenit cu 31 de utilaje de deszăpezire, mai ales în zona centrală şi arterele în pantă.</p>

La nivelul judeţului nu au existat drumuri blocate, însă poleiul a pus probleme în trafic în zonele Gherla şi Dej. Conform reprezentanţilor Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat nu au existat drumuri blocate,  intervenindu-se cu 49 de utilaje pe 59 de sectoare de drum. S-a circulat în condiţii de iarnă pe zonele montane, la Muntele Băişorii şi în zona Beliş unde stratul de zăpadă avea o grosime de 15-20 de centimetri. În ceea ce priveşte drumurile naţionale, reprezentanii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri spun că nu sunt probleme deosebite. Pe Autostrada Transilvania s-a intervenit cu 24 de utilaje.

Pe drumurile judeţene, în lungime de peste 1203 km, s-a acţionat, în perioada ninsorilor, cu aproximativ 80 de utilaje zilnic şi au fost utilizate 22.700 de tone de material antiderapant si peste 1300 tone sare. În stocuri există 7.300 de tone de material antiderapant, 420 de tone de sare şi peste 42000 tone de motorină. În ceea ce priveşte sectoarele de drumuri naţionale, lungimea acestora pe raza judeţului este de aproximativ 438 km, iar pentru activităţile de deszăpezire s-au utilizat peste 4220 de tone de nisip, 4230 de tone sare şi 10 tone clorură de calciu. La Secţia Drumuri Naţionale Cluj stocurile existente includ 2541 de tone sare, 1655 tone nisip, 25 de tone clorură de calciu.

Potrivit informării prezentate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă, Autostrada A3 este funcţională, iar media zilnică de utilaje folosite la intervenţii în perioade de ninsoare şi viscol a fost de 23, şi au fost folosite 300 de tone material antiderapant.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter