Politică

Străzile Oaşului şi Borhanci vor reparate anul acesta

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/strazi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Locuitorii din zonă au făcut presiuni asupra consilierilor locali pentru rezolvarea problemei.</p>

Străzile Oaşului şi Calea Borhanci, dar şi trotuarele de pe strada Bună Ziua vor fi reparate anul acesta, indiferent dacă lucrările le realizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) sau Primăria Cluj-Napoca. Locuitorii de pe cele două străzi spun că nu se mai poate circula în astfel de condiţii şi cer demararea urgentă a lucrărilor de modernizare.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de vineri s-a discutat şi problema străzilor Oaşului şi Calea Borhanci, care se află într-o stare foarte proastă de mai mulţi ani, dar şi lipsa trotuarelor de pe strada Bună Ziua. De altfel, în sală au fost prezenţi şi câţiva locuitori de pe străzile respective. Aceştia au spus că s-au săturat de promisiuni şi vor ca, în sfârşit, străzile lor să fie reparate.

„Am primit anul trecut fluturaş că în august se face licitaţia şi că în septembrie încep lucrările, dar nu s-a făcut nimic. Nu se mai poate circula pe strada Oaşului. Vrem să vedem fapte pentru că maşinile se strică şi nu se mai poate aşa”, a spus Hortensia Lupaş, o femeie care locuieşte pe strada Oaşului.

Calea Borhanci, drum de pământ, plin de noroi

Marius Ciurchea, locuitor al străzii Calea Borhanci, dar şi preşedinte al Asociaţiei Borhanci le-a cerut consilierilor locali să repare strada pe care locuieşte pentru că în acest moment nu se poate numi stradă, ci drum de pământ. „Nu există stradă, avem drum de pământ. Nici măcar de piatră nu este”, a afirmat Marius Ciurchea.

Un alt clujean, Marius Coşarcă, locuitor al străzii Oaşului a precizat că a fost nevoit să îşi schimbe maşina din cauza gropilor.

„Sunt adevărate capcane şi dacă ai căzut în ele, ai rămas acolo. Ca dovadă, dau exemplul meu. Mi-am cumpărat Lada Niva, ca să reziste şi am renunţat la limuzină”, a spus Marius Coşarcă. El a mai arătat că toate casele sunt „ca la Copşa Mică, sunt crăpate, trebuie reparate şi dacă vă dăm în judecată, câştigăm fără probleme”.

Reparaţiile vor începe în primăvară


Consilierii USL au propus, în şedinţă, ca amendament la bugetul local, alocarea de fonduri pentru repararea celor două străzi şi realizarea de trotuare pe Bună Ziua.
Radu Moisin, viceprimarul cu atribuţii delegate de primar a subliniat că din fondul de 72 milioane lei alocaţi pentru repararea străzilor, se pot folosi bani şi pentru modernizarea Oaşului şi Borhanci. Moisin a mai spus că va cere, peste două săptămâni, MDRT să predea înapoi Primăriei strada Oaşului dacă până atunci nu începe lucrările de reabilitare.

În cazul străzii Bună Ziua, care acum se află în administrarea Ministerului Transporturilor, viceprimarul cu atribuţii delegate de primar a precizat că va cere Ministerului predarea străzii la începutul lui martie.

Moisin a asigurat că cele trei străzi vor fi modernizate anul acesta. El a menţionat că va fi obligatoriu ca lucrările la Oaşului să înceapă în aprilie, iar la Borhanci în mai pentru a fi terminate anul acesta.

abonare newsletter