Politică

Eveniment dedicat cuplurilor: Săptămâna căsătoriei la Cluj-Napoca

<p>Ieri a avut loc lansarea celei de-a doua ediţii a celui mai mare eveniment dedicat cuplurilor căsătorite - Săptămâna Căsătoriei, derulată sub motto-ul „O căsnicie fericită nu e o întâmplare”.</p>

Evenimentul e organizat de grupul de iniţiativă Marriage Week România în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi se va desfăşura în perioada 7-14 februarie, timp în care vor avea loc o serie de evenimente precum seminarii şi dezbateri pentru cuplurile căsătorite, proiecţii de film, dezbateri cu studenţii pe tema „De ce să mă (mai) căsătoresc?” şi diferite promoţii pentru cuplurile căsătorite.

Săptămâna Căsătoriei este o sărbătoare internaţională iniţiată în Marea Britanie în 1997, celebrată anual în perioada 7-14 februarie. În ultimii ani s-a extins în tot mai multe ţări din lume, precum Elveţia, Germania, Cehia, Ungaria, Irlanda, SUA sau Australia. Scopul ei este promovarea căsătoriei şi susţinerea valorilor familiei în societate.

În România prima ediţie a Săptămânii Căsătoriei s-a lansat anul trecut la Cluj-Napoca. Sărbătoarea a fost preluată în oraşe precum Oradea, Satu Mare, Sighişoara, Mediaş şi a constat într-o serie de evenimente pentru cuplurile căsătorite derulate de ONG-uri, biserici şi instituţii, precum şi anumite promoţii oferite de firme cuplurilor căsătorite.

 

abonare newsletter