Politică

Discuţii „bărbăteşti“ între democrat liberali

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/emil-boc.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Reprezentanții partidului neagă că ar fi avut loc o „întâlnire furtunoasă”.</p>

Discuţia de marţi seara dintre parlamentarii PDL şi conducerea partidului a fost una bărbătească şi colegială, susţin unii deputaţi clujeni democrat liberali. Mai mulţi parlamentari ai PDL au susţinut, marţi, la întâlnirea cu Emil Boc că partidul nu este condus şi i-au cerut premierului să prezinte strategia faţă de acesta.

Ieri însă, democrat liberalii au precizat că discuţiile din interiorul PDL sunt fireşti şi democratice în an electoral. Mai mult, ei au explicat că demisia sau demiterea primului-ministru nu s-a luat niciodată în discuţie în partid.

Întâlnire cu scântei

La întâlnirea de marţi seara, nemulţumirea parlamentarilor PDL a fost declanşată de faptul că premierul Emil Boc le-a spus, chiar la începutul şedinţei, că ştie ce are de făcut, dar nu poate să le spună şi că mai are nevoie de „nişte piese în puzzle", arată Mediafax. Astfel, Vasile Blaga a afirmat că el nu ştie ce ştie Boc că are de făcut şi că s-a săturat de clişee, iar partidul trebuie condus după reguli clare şi transparente. Critici la adresa conducerii partidului au venit, potrivit surselor din PDL, citate de Mediafax, şi din partea lui Cezar Preda şi a Ralucăi Turcan. Aceasta a susţinut că, până acum, partidul nu a fost condus, fiind de fapt condus doar de evenimente şi că este normal să li se spună parlamentarilor transparent şi onest ce este de făcut pentru partid, nu cu „atitudini de James Bond", mai arată Mediafax. La rândul său, deputatul PDL Cezar Preda a declarat că, la întâlnirea parlamentarilor PDL i-a cerut premierului Emil Boc să nu mai spună că dacă pleacă Guvernul Boc ţara nu este guvernată, susţinând că el nu a solicitat plecarea Guvernului Boc.

Oltean: „Nu a fost o întâlnire furtunoasă“

Ieri, secretarul general al PDL a precizat, în schimb că în cadrul discuţiei dintre premier, pe de-o parte, conducerea partidului şi parlamentari pe de altă parte, de marţi seara nu a fost subminată poziţia premierului sau a preşedintelui de partid. „Dimpotrivă, eu zic că s-au discutat foarte multe lucruri şi eu cred că premierul şi-a întărit poziţia şi nu şi-a subminat-o“, a declarat Ioan Oltean. Întrebat de unde au apărut informaţiile potrivit cărora întâlnirea de marţi a fost una „furtunoasă“, Ioan Oltean a spus că „zvonurile apar pentru că există oameni care au darul de dezinforma, iar presa are darul de a exagera“. El a mai explicat că, în cadrul întâlnirii cu parlamentarii PDL, nu s-a discutat despre o eventuală demisie a premierului Boc.

Călian: „A fost o discuţie bărbătească“

Unii democrat liberali clujeni susţin însă că discuţiile cu premierul la care au participat şi ei relevă doar faptul că în interiorul PDL există puncte de vedere libere. Deputatul PDL Petru Călian a declarat pentru monitorulcj.ro că discuţia dintre parlamentari şi conducerea partidului a fost „bărbătească şi colegială, firească pentru un an electoral“. „Trebuie să fac precizarea că a fost o discuţie bărbătească şi colegială, discuţiile au fost de fapt, ample. Aceasta pentru că este an electoral şi fiecare vrea să facă cât mai multe lucruri. Dar asemenea discuţii apar mereu într-un partid în care există democraţie. Fiecare are un punct de vedere şi este firesc“, a spus el. În ceea ce priveşte subiectul demisiei lui Boc din funcţia de premier, pe buzele tuturor în ultima perioadă, Călian a adăugat că ar fi „cea mai nepotrivită decizie, într-o asemenea perioadă“. „Un premier independent ar avea nevoie de vreo şase luni numai pentru a se acomoda cu funcţia aceasta. Ce să facă un premier independent?“, a mai comentat Călian.

Gurzău: „În vreme de criză nu îţi permiţi să faci experimente“

Deputatul PDL, Adrian Gurzău susţine pe de altă parte, că sunt „probabil unele nemulţumiri legate şi de faptul că echipa de la Cluj a reuşit anumite performanţe“, dar că într-o discuţie internă a unui partid, şi mai ales în an electoral, este firesc să apară mai multe voci, care relevă de fapt democraţia dintr-un partid. „În ce priveşte subiectul unui premier independent, nu cred că este fezabilă ideea, nu ar trebui să facem experimente în vreme de criză. Iar premierul Emil Boc a demonstrat că a luat măsuri bune. În ce priveşte remanierea, chiar şi eu aş avea câteva recomandări în domeniul gazului“, a declarat Gurzău pentru monitorulcj.ro.







 

Ultimele Stiri
abonare newsletter