Politică

ITM verifică angajatorii ai căror salariaţi lucrează în frig

<p>Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a demarat o campanie prin care verifică felul în care angajatorii respectă legea în ceea ce priveşte munca în perioadele cu temperaturi extrem de scăzute.</p>

 

„Inspectoratul a declanşat o campanie privind modul în care angajatorii respectă prevederile legii în ceea ce priveşte perioada aceasta de temperaturi extrem de scăzute. Colegii de la INMH cu care colaborăm foarte bine ne-au comunicat că şi pentru judeţul Cluj au fost întrunite aceste condiţii, astfel că începând ieri (marţi, 31 ianuarie – n.r.), până pe 3 februarie, se declanşează această campanie”, a declarat ieri directorul ITM Cluj, Emilian Roşca.

El a precizat că verificările vor viza în special acele domenii în care oamenii lucrează pe teren, adică în condiţiile în care sunt expuşi multă vreme la frig. Astfel, sunt vizate domeniile construcţiilor, al spălătoriilor auto şi vulcanizărilor, dar şi comerţul stradal şi activităţile de pază şi protecţie.

Potrivit legii, în momentul în care temperatura scade sub -20 de grade Celsius timp de două zile consecutive, administratorii companiilor sunt obligaţi să asigure angajaţilor câte o jumătate de litru de ceai cald. De asemenea, normele în vigoare prevăd chiar acordarea unei perioade de refacere. Campania de verificări va dura până vineri, când expiră avertizarea de cod portocaliu de frig.

Ultimele Stiri
abonare newsletter