Politică

Buget record pentru județul Cluj

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/01/01 sedinta consiliu judetean _sc_04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Bugetul judeţului Cluj a fost aprobat ieri de consilierii judeţeni.</p>

Consilierii judeţeni au aprobat ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean,  bugetul judeţului pentru anul 2012.

Şedinţa de Consiliu Judeţean a început ieri cu un reproş, venit din partea liberalilor. Consilierul judeţean Marius Mânzat a subliniat faptul că nu s-a asigurat „transparenţă“ în privinţa unei dezbateri în prealabil pe acest proiect.

Ulterior, bugetul a fost aprobat de consilierii judeţeni, în aceeaşi şedinţă de Consiliu Judeţean, cu 34 pentru, niciun vot împotrivă, nicio abţinere şi cu doar două propuneri. Cele două propuneri au venit din partea a doi consilieri din Opoziţie. Bugetul pentru anul 2012, în valoare de 627,9 milioane de lei este cel mai mare din istoria forului judeţean.

250.000 de lei pentru Şcoala Tudor Jarda

Astfel, în cadrul şedinţei de plen de ieri, consilierii judeţeni au aprobat, din fondul de rezervă a Consiliului Judeţean Cluj alocarea sumei de 250.000 lei pentru continuarea lucrărilor de reparaţii şi infrastructură la Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda. Propunerea a venit din partea social democratului Valentin Cuibus care a precizat că deşi ar fi fost necesari aproximativ 900.000 de lei, şi 250.000 sunt suficienţi pentru început. Solicitarea lui Valentin Cuibus a trecut cu 31 de voturi pentru.

Consilierul PSD a mai subliniat faptul că în ultimii ani banii alocaţi pentru instituţiile de cultură au fost tot mai puţini şi că, de altfel, în acest an Consiliul Judeţean a alocat bani puţini şi pentru continuarea lucrărilor începute deja anul trecut.

Bani pentru Biserica greco catolică Sfântul Iosif

Tot din fondul de rezervă a fost alocată şi suma de 50.000 de lei, pentru Biserica greco-catolică Sfâtul Iosif. Propunerea a venit tot din partea unui social democrat, mai exact din partea consilierului judeţean Liviu Medrea. Solicitarea lui Medrea a fost aprobată cu 33 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă.

Clujul are cel mai mare buget din istorie


Preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a declarat că bugetul general al judeţului Cluj pe anul 2012, în sumă de 627,9 milioane de lei, circa 150 de milioane de euro, este cel mai mare buget din istoria CJ. „Creşterea bugetului se datorează accesării fondurilor europene care sunt undeva în jurul a 40 de milioane de euro. Avem în derulare în acest an, de exemplu, depozitul integrat de deşeuri finanţat cu bani europeni, investiţia ridicându-se la 50 de milioane de euro, care vor veni în mai multe etape. Anul trecut, bugetul judeţului a fost de 110 milioane de euro“, a declarat Tişe.

Printre cele mai importante investiţii în noul an se numără cele pentru pista Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi pentru demararea lucrărilor de construcţie la Spitalul regional de Urgenţă.

abonare newsletter