Politică

USL nu critică Guvernul

<p /><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/31/05-ponta rp 4.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderii USL nu vor critica Guvernul astăzi, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democraţiei din România.

 

Liderul PSD, Victor Ponta a declarat ieri că la dezbaterea de marţi din Parlamentul European reprezentanţii USL nu vor să aducă acuzaţii actualului Guvern. Mai mult chiar, aceştia vor să adopte alt mod de guvernare decât cel actual.


 

Declaraţia lui Ponta vine la aproximativ două săptămâni după ce PDL a reacţionat vehement în legătură cu demersul USL de a organiza în Parlamentul European o dezbatere pe tema derapajelor democratice din România şi a acuzat Opoziţia că afectează imaginea şi credibilitatea ţării.


 

Ce nu va face USL?


 

Liderul PSD a explicat ieri ce nu va face USL, dacă va ajunge la putere, arată Mediafax. „Vrem să ne angajăm politic pentru ce nu vom face noi după ce vom fi la putere: nu vom mai adopta legile prin angajarea răspunderii, nu vom mai muta în mod neconstituţional alegerile din vară în iarnă, nu vom mai mai exercita controlul politic asupra Televiziunii Române printr-o altă doamnă Culcer a noastră, a USL, nu vom mai promova modificările fundamentale ale organizării administrative sau ale sistemului de vot în mod abuziv" , a declarat preşedintele PSD, citat de Mediafax. El a mai precizat că USL şi-a schimbat atitudinea în ceea ce priveşte dezbaterea respectivă, organizată la solicitarea Opoziţiei.


Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), împreună cu socialiştii (S&D), organizează, astăzi, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul „Democraţia română", la care vor participa liderii celor două grupuri, Guy Verhofstadt şi Hannes Swoboda, preşedinţii celor trei partide de opoziţie din România, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, mai arată Mediafax.

Opoziţia de la Cluj: „Nu s-au cerut sancţiuni“


În urmă cu aproape două săptămâni, Theodor Stolojan, declara că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii Opoziţiei este unul „toxic“, prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României. Opoziţia de la Cluj a reacţionat, la începutul săptămânii trecute şi a precizat că USL nu a cerut la nivel european sancţiuni împotriva României. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan a explicat atunci că reprezentanţii USL, de la nivel central au propus o audiere publică în Parlamentul European, destinată dezbaterii situaţiei politice, economice şi sociale din România. Potrivit lui Lăpuşan, aceasta este o procedură democratică, legală şi legitimă, iar astfel de audieri au avut drept subiect toate ţările membre. Social democratul clujean a mai arătat că procedura a fost aplicată şi în timpul guvernărilor anterioare „pentru că este dreptul Opoziţiei“.

abonare newsletter