Politică

Centrul Pinochio, reabilitat cu un milion lei

<p>Complexul de servicii pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu handicap sever Pinochio, de pe strada Haşdeu numărul 10, va fi reabilitat cu 1 milion lei, bani proveniţi din fonduri europene.</p>

 

Consilierii judeţeni vor vota în şedinţa de astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului de  modernizare şi dotare a centrului. Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii serviciilor oferite copilului cu handicap neuropsihic sever la complexul Pinochio, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite acestora. Beneficiarii direcţi ai modernizării vor fi cei 22 de copii cu handicap neuropsihic sever din judeţul Cluj şi personalul angajat la complexului, iar beneficiarii indirecţi vor fi familia şi aparţinătorii copiiilor şi comunitatea locală.

Bugetul total al proiectului este în valoare de peste 1 milion lei. Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea eligibilă a proiectului este de peste 880.000 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproape 862.7000 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului şi cofinanţarea  beneficiarului în valoare de peste 17.600 lei. La aceste cheltuieli se adaugă cheltuielile neeligibile suportate de beneficiar, în valoare de peste 209.000 lei, reprezentând TVA.
Misiunea complexului Pinochio este oferirea unui proces recuperator-instructiv-educativ, destinat abilitării şi reabilitării copilului cu handicap neuropsihic sever cu vârsta între 2-14 ani.


Ultimele Stiri
abonare newsletter