Politică

Amenzi pentru firmele de deszăpezire

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/27/04 deszapezire 2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cele două firme responsabile cu deszăpezirea în oraş, SC Rosal Grup SRL şi SC Brantner Servicii Ecologice SA, au fost amendate deoarece au intervenit prea târziu pe anumite străzi.</p>

Pentru intervenţii care nu s-au încadrat în criteriile de performanţă solicitate de Primărie, cele două companii care se ocupă de deszăpezire în Cluj-Napoca au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2.500 de lei fiecare, conform HCL 191/2009. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, societăţile au intervenit necorespunzător pe străzile secundare din gradele de urgenţă II şi III, precum şi pe străzile Republicii şi Bună Ziua din urgenţa I.

Rosal Grup se ocupă în acest an de deszăpezirea pentru sectorul I, în cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dâmbu Rotund şi circa 80% din zona centrală, iar SC Brantner Servicii Ecologice SA pentru sectorul II, respectiv în cartierele Gheorgheni, Mărăşti, Între Lacuri, Bulgaria, Andrei Mureşanu, Someşeni şi circa 20% din zona centrală. În sectorul I sunt 331 de străzi, din care două străzi noi, Bethlen Gabor şi Kos Karoly. În sectorul II sunt cuprinse 312 străzi. Şi aici au fost introduse încă două străzi noi, Cernei şi Papai Pariz Ferenc.

La Cluj-Napoca a nins 25 de ore, între 25 ianuarie 2012, ora 02.00 şi 26 ianuarie, ora 03.00, rezultând un strat de 18 centimetri de zăpadă.

În prezent, circulaţia rutieră în Cluj se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar nu există drumuri judeţene închise sau blocate în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore.

Clujenii care doresc să semnaleze eventualele probleme cu deszăpezirea pot face acest lucru sunând la Dispeceratul Comandamentului de deszăpezire din cadrul Primăriei – 0264/431.753.

Ultimele Stiri
abonare newsletter