Național

Declarație halucinantă a unui preot în postul Paștelui: „Fetele frumoase abuzate nu sunt chiar nevinovate! Să facă pușcărie!”

Un preot din Prahova îndrăgit de enoriașii ortodocși a făcut o serie de declarații controversate la adresa femeilor abuzate. Acesta este de părere că și femeile abuzate trebuie să facă închisoare.

Preotul este de părere că și femeile abuzate trebuie să facă închisoare/ Foto: pixabay.com Preotul este de părere că și femeile abuzate trebuie să facă închisoare/ Foto: pixabay.com

 

 


Nicolae Tănase, un cunoscut preot din județul Prahova, a făcut o declarație șocantă în cadrul unei conferințe care a avut loc la Constanța. Duhovnicul a spus că fetele abuzate sexual ar trebui să facă închisoare, ca agresorii lor, pentru că sunt „frumoase”, potrivit ProTv.

 


„Fetele frumoase atrag băieți și pe urmă băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.

De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri”, a declarat preotul.


Reacția BOR: „O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară asupra relațiilor dintre bărbat și femeie”

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, a reacționat la declarațiile preotului.

„O asemenea declarație include, din păcate, o viziune rudimentară, inclusiv în exprimare, asupra relațiilor dintre bărbat și femeie. Una profund nedreaptă și îngrijorătoare. Ceea ce umbrește bunul renume al părintelui Tănase, cunoscut tocmai pentru activitatea sa filantropică dedicată femeilor afectate de drame sociale”, a transmis Vasile Bănescu pentru hotnews.ro.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O femeie fără adăpost a fost violată de doi tineri într-un gang din Turda! Agresorii au fost prinși.

Caz șocant în Alba! Minoră violată timp de mai mulți ani de tatăl ei vitreg. Bărbatul a fost arestat

Ultimele Stiri
abonare newsletter