Național

Un turist american a murit în Piatra Craiului, după ce a căzut de la o înălțime de 400 de metri

Salvamontiştii au intervenit, sâmbătă seara, pentru recuperarea trupului unei persoane decedate, căzută de la peste 400 de metri înălțime, în zona Piatra Craiului.

Intervenție Salvamont pentru recuperarea trupului unui cetățean american decedat în Piatra Craiului/Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Facebook.com Intervenție Salvamont pentru recuperarea trupului unui cetățean american decedat în Piatra Craiului/Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Facebook.com

 

 


Potrivit salvamontiștilor, victima este un cetăţean american a cărui dispariţie nu a fost anunţată anterior. 

 


Salvamontiştii din Zărneşti au intervenit pentru recuperarea trupului unui cetăţean american care a murit după ce a căzut în gol aproximativ 400 de metri, în Padina Închisă, într-o zonă extrem de greu accesibilă.

„Intervenţie a salvamontiştilor din Zărneşti pentru recuperarea trupului unei persoane decedate, căzută de la peste 400 de metri, în Padina Închisă, într-o zonă deosebit de greu accesibilă. Victima este un cetăţean american a cărei dispariţie nu era anunţată”, au transmis reprezentanţii Salvamont România.


Vârful Padina Închisă, aflat pe creasta nordică a Munților Piatra Craiului (Carpații Meridionali), are 1.952 de metri altitudine. Altitudinea maximă în Piatra Craiului este atinsă în Vârful La Om, cunoscut și ca Piscul Baciului, 2.238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Acţiune contracronometru a salvamontiştilor pentru salvarea unei turiste. Tânăra, „echipată” cu o poșetă și colanți pe munte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter