Napi Hírek

Alakul a Kolozsváriak Erdeje, Kolozsvár leendő legnagyobb parkja FOTÓ

Új fotókat tett közzé a leendő Ifjúsági park – Kolozsváriak Erdeje néven ismert parkról a munkálatokat végző cég.

 

 


Haladnak a munkálatok a Kolozsváriak Erdeje néven népszerűsített, régebben Ifjúsági parknak ismert területen.

 


Miután szeptember végén Emil Boc főpolgármester bejelentette az első 150 fa elültetését a Kolozsváriak Erdejében, amely egy európai forrásokból finanszírozott projekt, új fotókat osztott meg Facebook oldalán a SC Nord Conforest SA vállalat. A Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL céggel együtt végzik a munkálatokat Kolozsvár leendő legnagyobb parkjában.

1500 fát, 4000 cserjét ültetnek a Kolozsváriak Erdejében

A Szentgyörgyhegyi út (Bld. Muncii) környékén tervezett park 21,3 hektárnyi területen fog elterülni, több mint 1500 fát, továbbá 4000 cserjét ültetnek el.


Habár 2009 és 2014 között évente 10.000 csemetét ültettek az akkor még Ifjúsági parknak ismert területen, a hanyag gondozás miatt a dendrológiai anyag kiszáradt, a nagyszabású projekt pedig kudarcba fulladt.

Kilátópont, tiroli kötélpálya a Kolozsváriak Erdejében

Most a kolozsvári helyi önkormányzat újjabb esélyt ad a Kolozsváriak Erdeje parknak, több mint 22,8 millió lej értékű befektetésről van szó.


Többek között kilátópontot, piknikező helységeket, bőséges zöldövezetet, de egy 250 méter hosszúságu tiroli csúszópályát is biztosítanak majd a munkálatok végén.

Citește varianta în limba română a materialului!

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter