monitorulcj.ro Menu
Napi Hírek

Átúszták a Tárnica-tavat egy nemes cél érdekében: két jó barát pénzt gyűjt a krónikus beteg gyermekeknek

Két kolozsvári férfi átúszta vasárnap a Tárnica-tavat: az első lépés volt a beteg gyermekek táborozására való nemes adománygyűjtésükben.

Szénási Zoltán és Katona Alpár György idén úgy döntöttek, nem kevesebb, mint hét romániai tavat fognak átúszni, mindezt a beteg gyerekekért. A Kolozs megyei Tárnica-tó volt az első a sorban, ezt fogja majd követni az ugyancsak Kolozs megyei jósikafalvi víztározó, a Dregán gyűjtőtó (Bihar megye), a zeteváraljai víztározó (Hargita megye), a Vidraru-tó (Argeș megye), illetve a kolibicai víztározó (Beszterce-Naszód megye). Legvégén egy később megnevezendő, meglepetésnek szánt helyszín következik. 49.000 lejt szeretnének összegyűjteni az akció végére.

„Futunk, kerékpározunk, hegyet mászunk. Úszni is tudunk, de nem profi szinten. Saját határaink átlépve szeretnénk megtapasztalni a Yuppit: hogyan lehet legyőzni az akadályokat, sikereket átélni és jobbakká lenni”, nyilatkozta Szénási Zoltán.


Az idei #YuppiLakeChallenge első állomását egy marosvásárhelyi virágüzlet támogatta 5.000 lejjel, a két fiatal nem kevesebb, mint 3 óra és 13 perc alatt tette meg a 7,6 km-es távolságot. A cégek kétféle támogatással járulhatnak hozzá az adománygyűjtéshez: megvásárolhatják egy tó teljes átúszását, vagy kifizethetnek egy edzést. A magánszemélyek is adományozhatnak, edzési távolságokat vehetnek meg (100 m, 200 m vagy 400 m 25, 50, vagy 100 lej értékben), az adományok fejében pedig Zoltán és Alpár leússzák a „megvásárolt” távolságot.

„Már tárgyalásokat folytattunk kolozsvári cégekkel, bővíteni szeretnénk adománygyűjtésünket az ország egész területén. Nagyon örülünk annak az elképzelésnek, hogy felelősséget vállalnak az alkalmazottak is, nem csak a vállalatok vezetősége. Az elmúlt években sikerült megragadnunk a kolozsvári nagyvállalatok munkatársainak figyelmét, az így összegyűjtött pénzt a Yuppi tábornak adományozták”, vallotta Katona Alpár.


Citește varianta în limba română a materialului.