Napi Hírek

Brutális hőség várható Erdélyben, némelykor zivatarokkal fűszerezve

Az egész országra vonatkozó kánikulafigyelmeztetést adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Nagyon meleg időre számíthatunk az előttünk álló két hétben, de záporok, zivatarok is várhatók, főleg a hét elején, majd július 9-e után, derül ki az ANM július 1-je és 14-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a jelzett időszak első napjaiban kánikulai meleg lesz, kedden 35-36 Celsius-fokig nő az átlagos nappali csúcshőmérséklet. Aztán fokozatosan enyhül a meleg, 28 fokig csökkennek a nappali átlagos maximumok, így július 4-e és 14-e között az évszaknak megfelelő hőmérséklet várható. Éjszaka az első napokban 16, aztán 12-14 fok körül alakul a hőmérséklet. Záporokra, zivatarokra július 3-a és 5-e, illetve 9-e és 14-e között van kilátás.


Máramarosban, a Bánságban és a Körösök vidékén szintén kánikula lesz kedden, 35-36 Celsius-fokos átlagos csúcsértékekkel, aztán itt is enyhülni fog a meleg, 4-e és 14-e között 28-31 fok közötti maximumok várhatók. Az éjszakai hőmérséklet 17-19, aztán 14-16 fok körül alakul. Záporok, zivatarok kialakulása kedden, majd július 9-e után valószínű.

Citește varianta în limba română a materialului.

abonare newsletter