Napi Hírek

EU-biztos: Románia hamarosan csatlakozik a Schengenhez, eltörlik az amerikai vízumot

Románia hamarosan csatlakozik a schengeni térséghez, a román állampolgárok vízum nélküli amerikai utazásáról szóló tárgyalások is a véglegesítés szélén állnak.

Bukarestben van Dimitras Avramopoulos, az Európai Unió migrációért felelős EU-biztos, aki azt ígérte: a mandátuma lejártáig (október 31.) Románia végre csatlakozni fog a Schengenhez.

„Bár ez nem volt témája a vitánknak, szeretnék egy tiszta üzenetet átadni román barátaimnak. Románia hamarosan tagja lesz a schengeni térségnek! Felelősségemnek köszönhetően szorosan együttműködtem a román hatóságokkal. Románia teljesítette minden kötelezettségét. Még van néhány szempont, de nem állunk messze ettől a naptól. Ugyanez vonatkozik Bulgáriára és Horvátországra”, nyilatkozta az EU-biztos.


Kiváló híreket hozott Avramopoulos az Amerikai Egyesült Államokba utazni vágyó román állampolgároknak is: hamarosan vízum nélkül utazhatnak az USA-ba. Romániának stratégiai partnere az Egyesült Államoknak, viszont az állampolgárok még mindig azon kevesek közé tartoznak, akiknek Európából még mindig szükségük van vízumra.

„Ami a vízummentességet illeti, ezen dolgozunk és együttműködést alakítottunk ki az Egyesült Államokkal. Azt hiszem, már nincs messze az a nap, amikor ezt el fogjuk érni!”, mondotta Dimitras Avramopoulos.


Citește varianta în limba română a materialului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter