monitorulcj.ro Menu
Napi Hírek

RO/HU Inscripția în limba maghiară la intrarea în Suatu, acoperită cu vopsea / Festékkel mázolták be a magyarszováti helységnévtáblát

Vandalizarea plăcuțelor sau panourilor multilingve pare să devină o modă și în județul Cluj. / Kolozs megyében is divattá fejlődött a többnyelvű helységnévtáblák megrongálása.

(RO)

Inscripția de la intrarea în comuna clujeană Suatu, precum și mesajul „Bine ați venit!” au fost mâzgălite cu vopsea neagră de vandalii deranjați de cuvintele scrise în limba maghiară.

Potrivit ultimului recensământ din 2011, dintr-o populație totală de 1.700 de locuitori a comunei Suatu – formată din localitățile Suatu, Aruncuta și Dâmburile – 49,1% era de etnie maghiară, 40,7% de etnie română, respectiv 9,4% de etnie rromă.


(HU)

Fekete festékkel mázolták be a Kolozs megyei Magyarszovát (Suatu) község bejáratánál elhelyezett helységnévtáblát. A rongálok eltakarták a magyar nyelvű feliratot, illetve a magyar nyelvű „Isten hozott!” üzenetet is.

A legfrisebb 2011-es népszámlálás alapján, az 1.700 lelket számláló Magyarszovát község három településében – Magyarszovát, Aranykút (Aruncuta), Dombokfalva (Dâmburile) – 49,1%-a a lakosságnak magyar ajkú, 40,7%-a román, 9,4%-a pedig roma származású volt.