monitorulcj.ro Menu
Napi Hírek

Kelemen Hunor: „Erős Európai Unióra szavaztam, amelyben az őshonos kisebbségek is védelmet nyernek!”

Erős Európai Unióra szavazott, amelyben az erdélyi magyarok nemcsak hallatni tudják a hangjukat, hanem sikerül befolyásolniuk is az alakulását, nyilatkozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnap, miután Karcfalván leadta szavazatát az európai parlamenti választáson és a referendumon.

„Erős Európai Unióra szavaztam, amelyben Erdély fejlődik, és amelyben az őshonos kisebbségek is védelmet nyernek”, fogalmazott Kelemen. A szövetségi elnök bevallása szerint abban bízik, hogy a vasárnapi szavazást követően az erdélyi magyaroknak nemcsak hogy lesz hangjuk Európában, de sikerül is befolyásolniuk az Unió alakulását.

„Arra szavaztam, hogy a következő években legyen gazdasági fejlődés és megerősödés, legyen biztonság Európa népeinek, és hogy azokban a kérdésekben, amelyeket az Unióban döntenek el, olyan választ kapjon közösségünk, amely megnyugtató rendezését jelenti ügyeinknek”, idézi Kelement az RMDSZ közleménye.


Az RMDSZ elnöke ugyanakkor arra kérte a választókat, hogy menjenek el minél nagyobb számban szavazni. „Attól függ, hogy mennyit ér a szavunk az Európai Parlamentben, hogy ma hányan megyünk el voksolni. Ezt ma este 9 óráig megtehetjük”, összegzett a szövetségi elnök.

Citește varianta în limba română a materialului.