Napi Hírek

Kolozsváron dönt az RMDSZ az európai parlamenti jelöltlistáról

Pénteken dönt a Szövetségi Állandó Tanács az európai parlamenti jelöltlista sorrendjéről.

A Szövetségi Állandó Tanács pénteken, március elsején rangsorolja az RMDSZ jelöltjeit az európai parlamenti választásokra. Az ülést követően, leghamarabb 15 órakor Kelemen Hunor szövetségi elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Majális utcai székházban (Kolozsvár, Republicii 60. szám).

Az RMDSZ öt jelöltje

Hegedüs Csilla – A kolozsvári Hegedüs Csilla (51 éves) az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, illetve a szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke. Közgazdász, tanulmányait a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen, illetve a Pécsi Tudományegyetemen végezte. Államtitkár, majd miniszter volt a Kulturális minisztérium keretén belül.


Winkler Gyula – Már 2007 decemberétől európai parlamenti képviselő. A Hunyad megyei szervezet elnöke 54 éves, 2004 és 2007 között Románia kormányának tagja volt, először, mint külkereskedelemmel megbízott miniszter, majd az informatikai és távközlési tárcát vezette.

Sógor Csaba – Winkler Gyulához hasonlóan 2007 óta tagja au Európai Parlamentnek. 54 éves, 1990 óta a Szövetség tagja, volt lelkész a csíkcsicsói (Hargita megye) református parókián.


Vincze Lóránt – 41 éves, Marosvásárhelyen született, majd újságírást tanult a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Jelenleg az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke.

Oltean Csongor – Az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) elnöke. Hargita megyei tanácsos, a kétgyerekes apuka az RMDSZ legfiatalabb jelöltjeként (30 éves) indul a májusi választásokon.


Citește AICI varianta în limba română a materialului.

abonare newsletter