Napi Hírek

Kolozsvárra látogat Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese. Politikai pártok képviselői az RMDSZ kongresszusán

Politikai pártok vezetői Romániából, Magyarországról és a Kárpát-medencéből, nemzetközi partnerek és az erdélyi magyar intézmények képviselői köszöntik az RMDSZ kongresszusát február 22-én, pénteken.

A Szövetség legfontosabb döntéshozó fórumára eddig a következő romániai és magyarországi pártok képviselői jelezték részvételüket: Călin Popescu-Tăriceanu, a román szenátus és az ALDE elnöke, Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a KDNP elnöke, Dan Barna, az USR elnöke, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Raluca Turcan, a PNL első alelnöke.

Továbbá a Kongresszuson jelen lesznek Mezei János, az MPP elnöke, Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, illetve Emil Boc, Kolozsvár főpolgármestere.


A Kárpát-medencei magyar pártok vezetői is részt vesznek: Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, illetve Andócsi János, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének alelnöke.

Citește AICI varianta în limba română a materialului.

abonare newsletter