Monitorul Cartierelor

Doi tineri au spart cinci mașini din Cluj-Napoca și au dat cu spray lacrimogen într-un parc plin de oameni

Doi tineri au fost reținuți timp de 24 de ore pentru că au spart cinci mașini din Cluj-Napoca și au furat mai multe obiecte. Ulterior, aceștia au mers într-un parc cu mulți oameni unde au pulverizat spray-ul lacrimogen.

 

 


Marți, 25 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au reţinut pentru 24 de ore 2 tineri de 16, respectiv 18 ani, din comuna Floreşti şi municipiul Cluj-Napoca, bănuiţi de săvârşirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 


„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 10/11, respectiv 14/15 mai a.c.,  cei doi, împreună cu un alt tânăr în vârstă de 17 ani, ar fi forţat sistemul de închidere a 5 autoturisme aflate staţionate pe raza municipiului Cluj-Napoca, au pătruns în interiorul acestora, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv, becuri, mai multe perechi de  ochelari de soare şi spray iritant lacrimogen, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.400 de lei. 

Ulterior, la data de 15 mai a.c., în jurul orei 20.20, în timp ce se aflau într-un parc din cartierul Mănăştur, cei doi ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen într-o zonă în care se aflau mai multe persoane, tulburând ordinea şi liniştea publică. 


În urma probatorului administrat, faţă de cei doi tineri de 16, respectiv 18 ani a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri preventive. 

Totodată, faţă de tânărul de 17 ani, activităţile de urmărire penală sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, acesta fiind cercetat în stare de libertate”, a transmis IPJ Cluj. 


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. 11 persoane, EVACUATE CU FORȚA din locuințele sociale din Cluj: „Au dat cu spray, inclusiv pe copii”

 


Cap de găină moartă, aruncat pe terasele unor clujeni. Locuitorii, TERORIZAȚI de nevoiașii din locuințele sociale ale Primăriei. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter