Monitorul Cartierelor

Patru oferte depuse pentru amenajarea Parcului Armătura. Miza: contractul de 18 milioane de lei

Patru oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru contractul de reamenajare a malurilor Someșului în Parcul Armătura.

 

 


Au depus oferte firma Nord Conforest și trei asocieri: ACI Cluj (Leader), Socot, Construcții Excavații DVF, Construcții Bihor, Paconstruct; Garden Center Grup SRL (Leader), DE Construct Project Consult, RO-Verde Landscaping SRL şi Construct Mapcom SRL (Leader), CML.RO SRL. Ofertele sunt analizate de comisia tehnică și financiară, iar câştigătorul va fi anunţat la final de august 2021.

 


Valoarea contractului este estimată la 17.991.094 lei, bani proveniți din fonduri bugetare și fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. 

Proiectul vizează lucrări de modernizare în Parcul Armătura, dar și a Pârâului Nadăș și a străzii Nădășel. Zona care este vizată de lucrări are o suprafață de aproximativ 32.500 mp și cuprinde malul stâng al Someșului în zona străzilor Traian, Oașului, în zona Parcului Armătura și malurile pârâului Nadăș, în zona de confluență cu Someșul.


Podeț peste Nadăș, stații de încărcare pentru trotinete, reorganizare alei

Potrivit caietului de sarcini al achiziției publice, investițiile care vizează modernizarea și extinderea infrastructurii destinate modurilor de transport nemotorizat sunt:

- realizarea unui traseu pietonal și ciclistic nou în lungul malului:
- modernizarea și reorganizarea aleilor pietonale existente:
- realizarea unui podeț pietonal și velo peste pârâul Nadăș;
- amplasarea unor rasteluri pentru parcarea bicicletelor și a unei stații de încărcare pentru bicicletele și trotinetele electrice.


În ceea ce privește investițiile care vizează creșterea atractivității traseelor pietonale și cicliste propuse, acestea sunt:

- plantarea de aliniamente de arbori și arbuști;
- introducerea unui sistem de iluminat public modern și amplasarea unui sistem de camere video performante;
- reabilitarea bazei sportive, prin îndepărtarea construcțiilor degradate și prin înnoirea terenului de sport propriu-zis;
- resistematizarea verticală a malului, în vederea facilitării accesului pietonal spre apă și a îmbunătățirii relației dintre Parcul Armătura și Someș;
- pregătirea amplasamentului pentru un pavilion/ chioșc multifuncțional/ de alimentație publică.


Cum va arăta zona Someșului Mic după modernizare?

Planul integral de revitalizare a malurilor Someșului Mic cuprinde, printre altele, amenajarea de patru noi poduri pietonale și de biciclete, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport, lucrări de protective vegetative, dar și plantări de arbori. Platoul Sălii Sporturilor ar putea deveni o platformă publică, adaptată în funcție de anotimp.

Vor fi modernizate și spațiile publice (intersecția străzilor Alexandru Davila și Donáth – Pod Horea și Parcul Armătura – secțiune delimitată de podeț pietonal strada Parcul Feroviarilor și pod strada Fabricii). De asemenea, un pod pietonal va fi amenajat în zona Parcul Rozelor (care va face legătura cu Parcul 1 Decembrie 1918).

CITEȘTE ȘI

Parcul Armătura își schimbă fața! Primăria pune la bătaie 18 milioane de lei pentru lucrările de modernizare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter