Monitorul Cartierelor

Locuitorii din Gheorgheni scapă de aglomerația de la Permise, din noiembrie. Sediu nou în Someșeni

Noul sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări va fi inaugurat până la finalul lunii, a declarat primarul Emil Boc.

Locuitorii din Gheorgheni scapă de aglomerația de la Permise, din noiembrie. Sediu nou în Someșeni Locuitorii din Gheorgheni scapă de aglomerația de la Permise, din noiembrie. Sediu nou în Someșeni

 

 


Locuitorii din Gheorgheni pot spune „adio” aglomerației create de clujenii care merg la Serviciul de Permise și Înmatriculări, care în prezent funcționează pe strada Albac. Până la finalul acestei luni, sediul acestuia va fi mutat în Someșeni, în clădirea Vămii Cluj. 

 


„Astăzi, Serviciul de Permise și Înmatriculări este în Gheorgehi, pe strada Albac, numărul 15. Între 300 și 500 de mașini zilnic vin acolo și pun probleme serioase calității vieții oamenilor din acest cartier. De asemenea, oamenii care merg la Serviciul de Înmatriculări se deplasează după aceea la o primărie de cartier pentru a-și achita taxele prevăzute de lege. Domnul prefect va anunța pe parcursului acestei luni data la care va avea loc mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări de pe strada Albac în clădirea Vămii Cluj de pe strada Traian Vuia. Acest lucru se va întâmpla în luna noiembrie”, a declarat primarul Emil Boc, într-o conferință de presă. 

Investiții de 90.000 de euro ale Primăriei pentru noul sediu

Primăria Cluj-Napoca a investit circa 90.000 de euro pentru amenajarea unei parcări, a trotuarelor, a unei stații pentru transportul în comun și a unui ghișeu pentru plata taxelor aferente în incinta noului sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări din Someșeni. Astfel, clujenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la primăriile de cartier pentru achitarea taxelor pentru înmatriculare sau radiere.


„Pentru ca acest lucru să se realizeze, Primăria a investit aproape 90.000 de euro în următoarele lucruri: a fost creată o parcare cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri, a fost reamenajat trotuarul de pe stada Traian Vuia care face legătura între parcare și clădirea Vămii, în lungime de aproximativ 70 de metri, a fost amenajată o stație a Companiei de Transport Public, astfel că autobuzul 8 va întoarce pe sub pasajul Dezmir și cetățenii care doresc să ajungă la serviciul de permise vor putea coborî și urca din fața clădirii. În stația de autobuz vor opri și liniile metropolitane. De asemenea, a fost creată o trecere de pietoni în proximitatea stației de autobuz, pentru că pe partea opusă vor fi firmele care întocmesc actele.

În interiorul clădirii, a fost amenajat un birou pentru achitarea taxelor referitoare la înmatriculările auto, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la primărie. Acum, după ce mergeai și făceai procedura de înmatriculare sau de radiere, trebuia să mergi la primărie pentru a te înregistra și pentru a plăti taxele aferente. Acum, în aceeași locație, primăria va pune la dispoziție patru funcționari, care în paralel cu ceea ce fac cei de la înmatriculări și radieri, vor exercita pe componenta primăriei. În aceeași clădire, îți rezolvi toate probleme legate de înmatriculări și radieri”, a mai arătat primarul Clujului.


Spațiu suficient pentru distanțare socială în noul sediu

Spațiul clădirii este de aproximativ 550 de metri pătrați, iar sala de așteptare este foarte mare și oferă posibilitatea distanțării sociale în această perioadă de pandemie.

„Spațiul din cadrul clădirii destinat activității serviciului este de aproximativ 550 mp, mai mare decât cel de 335 mp al actualei clădiri de pe strada Albac, unde funcționează serviciul în prezent. Sala pentru examinarea teoretică în vederea obținerii permisului de conducere este una mai mare, iar în condițiile actuale ale pandemiei, va fi posibilă examinarea în același timp a 14 persoane, cu asigurarea distanței de 1,5 m între candidați, actualul sediu permițând examinarea doar a jumătate din numărul candidaților. Acest lucru va contribui și la reducerea perioadei de așteptare pentru susținerea examenelor teoretice, în urma programărilor online”, a declarat Mircea Abrudan săptămâna trecută.


Autoritățile mai intenționează să înființeze birouri ale Serviciului de permise și înmatriculări auto în afara municipiului Cluj-Napoca, respectiv în Dej și Huedin. Un sediu a fost deja inaugurat la început de săptămână în Câmpia Turzii.

CITEȘTE ȘI

Începe mutarea Serviciului de permise și înmatriculări auto. Sediul va fi în Someșeni

 

abonare newsletter