Monitorul Cartierelor

O companie din Prahova modernizează stația de autobuz cu iz comunist din Piața Gării

O companie din Ploiești se va ocupa de pregătirea documentației pentru reabilitarea a șase stații pentru transportul în comun din Cluj-Napoca.

O companie din Prahova modernizează stația de autobuz cu iz comunist din Piața Gării O companie din Prahova modernizează stația de autobuz cu iz comunist din Piața Gării

 

 


SC Systegra Engineering, o companie cu sediul în Ploiești, județul Prahova, a fost desemnată, marți, câștigătoarea licitației pentru prestarea serviciilor de proiectare a obiectivului de investiții „SF, PT modernizare stații pentru transportul în comun”, publicată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în data de 12 iunie 2020.

 


Centrul de Tranzit în regim de Urgență din Timișoara, Cinematograful Independența din Târgoviște, Baza Aeriană Fetești 86, modernizarea sistemului de parcări de la Aeroportul International „Henri Coandă” din București sau amenajarea Planetariului de la ZOO Brașov se numără printre proiectele la care a lucrat firma din Ploiești, prin diverse documentații.

Ce lucrări va executa compania din Ploiești?

Reamintim că, în luna octombrie a anului trecut, administrația locală a luat decizia să demoleze stația de autobuz din Piața Gării colț cu strada Craiovei. Aceasta nu a mai fost modernizată de ani buni, întreaga zonă arătând deplorabil, ca o amintire palidă a epocii comuniste. Acum, Systegra Engineering a pus mâna pe contractul în valoare de 36.850 de lei.


În ceea ce privește stațiile din Cluj-Napoca, prahovenii vor realiza studiul de fezabilitate preliminar, studiul geotehnic, ridicarea topografică, documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire (DTAC), dar și proiectul tehnic, respectiv caietul de sarcini pentru șase stații de autobuz cu acoperiș verde și panou lateral.

Mai departe, potrivit caietului de sarcini, documentația prevede ca, pe lângă adăpostul pentru călători, Systegra Engineering se angajează să faciliteze și alte funcțiuni, precum biroul de echipamente ticketing, un grup sanitar cu o suprafață utilă de 20 mp, dar și dispeceratul.


87 de stații de autobuz din Cluj-Napoca vor fi modernizate

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca a elaborat proiectul „Modernizarea și extinderea sistemului de transport public în zona metropolitană Cluj – etapa I”, care include și modernizarea a nu mai puțin de 87 de stații, respectiv alinierea acestora la standardele internaționale.

„Cele cinci obiective strategice sunt: accesibilitatea, siguranța și securitatea, mediul, eficiența economică și calitatea mediului urban”, se arată în proiectul de Hotărâre nr. 29/24.04.2020, care amintește că, potrivit acestui plan, calitatea punctelor de oprire și a zonelor de așteptare ale transportului public este esențială pentru păstrarea călătorilor și pentru atragerea de noi călători.


CITEȘTE ȘI:

ADIO, stație „preistorică”! Construcția din Mărăști va fi făcută una cu pământul

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter