Monitorul Cartierelor

Casa de Cultură a Studenților va fi reabilitată! Ce lucrări de modernizare pregătește Primăria?

Casa de Cultură a Studenților va trece printr-un amplu proces de reabilitare, a dezvăluit primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Casa de Cultură a Studenților va fi REABILITATĂ! Ce lucrări de modernizare pregătește Primăria? Casa de Cultură a Studenților va fi REABILITATĂ! Ce lucrări de modernizare pregătește Primăria?

„Pot să vă spun în premieră, că vom reabilita și Casa de Cultură a Studenților, așteptăm acum avizul de la Comisia de monumente după ce am purtat o discuție. Să știți că nu este o sumă mică de bani, e o sumă chiar foarte mare, o s-o avem noi cât de repede. Nu ne dau banii afară din casă în vremurile acestea, vă spun sincer”, a declarat Emil Boc, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.

Se va păstra arhitectura existentă, dar clădirea va trece printr-o „curățenie” generală

Potrivit edilului, modernizarea va decurge după un proiect stabilit de Comisia de monumente. Se va păstra forma existentă a clădirii, va fi curățată în integralitate, iar clădirea va fi adus la un „format mai proaspăt”, dar cu păstrarea arhitecturii actuale. De asemenea, va fi închiriat un aparat special pentru curățare, Casa de Cultură a Studenților urmând a fi refațadizată. Boc a promis că va veni cât de curând cu toate detaliile tehnice, iar clădirea din Piața Lucian Blaga va avea „o nouă față” până la sfârșitul lunii noiembrie.


„Acea clădire este în proprietatea noastră, dar noi nu avem nicio competență acolo, nici măcar să mă duc să planific o ședință. Acolo este o conducere care ține de Ministerul Educației, dar noi suntem cu obligația de a o reabilita pentru că este în proprietatea Primăriei și am decis acest lucru. Noi suntem doar proprietarii clădirii, nu noi dăm salariile, ci Ministerul Educației”, a mai precizat primarul Emil Boc.

Casa de Cultură a Studenților, botezată după regretatul taragotist Dumitru Fărcaș

Reamintim, că în decembrie 2018, consilierii locali au aprobat un proiect de Hotărâre privind atribuirea denumirii „Dumitru Fărcaș” Casei de Cultură a Studenților din municipiul Cluj-Napoca. Interpretul de muzică populară Dumitru Fărcaş s-a stins din viaţă în luna august a acelui an, într-un spital din Cluj-Napoca, în urma unui infarct. Renumitul taragotist avea 80 de ani.


CITEȘTE ȘI:

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj primeşte numele regretatului taragotist Dumitru Fărcaş
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter