Monitorul Cartierelor

Piața Unirii se degradează pe zi ce trece - FOTO

Modernizată complet în urmă cu aproximativ șapte ani, Piața Unirii se degradează pe zi ce trece. Tot mai multe bucăți de pavaj sunt scoase, iar tencuiala din zona vestigiilor a început să se desprindă.

Clujenii atrag atenția asupra acestei probleme și solicită conducerii Primăriei Cluj-Napoca să remedieze situația. “Stimate domnule primar, nu ştiu de câte ori treceţi prin Piaţa Unirii (Matei Corvin) să vedeţi gradul de degradare la care a ajuns în 7-8 ani de când a fost recondiţionată. Am să ataşez poze în care se vede clar cât de degradata este. Mizerie pe jos, pavaj ieşit, bănci degradate. În cazul mucurilor de ţigară şi mizeriei aruncate pe jos vina e în totalitate a celor care nu respecta curăţenia. Ideal ar fi ca fiecare să arunce la coşurile de gunoi dar, din păcate, nu putem educa pe toată lumea. Astfel, se poate recurge la ce recurg alţii - în Praga de exemplu în fiecare seară se aspiră pieţele pietonale de mucuri şi alte mizerii cu aspiratoare imense, profesionale. La Cluj cei de la salubritate de ce nu au aşa ceva?”, scrie Radu Nicolae Pop, într-o sesizare adresată primarului Emil Boc.

Clujeanul consideră că cei care închiriază piața pentru evenimente ar trebui obligați să lase spațiul la final așa cum l-au preluat. “De fiecare dată când există un eveniment cultural sau un târg pavajul se distruge, ies pietrele, etc. Cei care închiriază spaţiul pentru aşa evenimente ar trebui obligaţi prin contract să lase spaţiul închiriat exact aşa cum l-au preluat. Sper să se rezolve problema, doar locuim în oraşul comoara, de cinci stele. Sau nu?”, încheie Radu Nicolae Pop.

Etichete: piata unirii
Ultimele Stiri
abonare newsletter