Monitorul Cartierelor

Construirea parkingului Negoiu bate pasul pe loc de trei ani

Clujenii sunt sătui de ritmul de melc în care se derulează construirea parkingului Negoiu din Mănăștur. Din 2013 până acum, s-a ridicat fix 40% din lucrare, iar acum pe șantier nu este niciun muncitor.

Clujenii care locuiesc în vecinătatea șantierului parkingului Negoiu-Mehedinți din Mănăștur se plâng de faptul că nu mai au cale de acces spre locuințe din cauza lucrării. Mai mult, sunt sătui să tot aștepte finalizarea investiției începută în anul 2013. “Când estimaţi finalizarea parkingului Mehedinți-Negoiu? Au trecut șapte luni de când ar fi trebuit să fie dat în folosinţă şi e linişte deplină, nu lucrează nimeni. Ni s-a luat calea de acces spre locuinţe! Rog urgent o soluţie şi un răspuns”, a scris o clujeancă, într-o sesizare adresată conducerii Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții Primăriei dau vina pe constructor, care este în insolvență. “Precizăm faptul că în 06.04.2016, constructorul SC Construdava SRL a fost notificat să-şi reia activitatea imediat şi să reeşaloneze planificarea execuţiei în termeni şi cu date concrete. Din păcate, societatea este protejată în această acţiune de procedura de insolvență declanşată asupra ei, iar în prezent aceasta este în etapa de reorganizare judiciară şi insistă că va finaliza lucrările anul acesta”, au declarat reprezentanții Primăriei.


Cu toate că reprezentanţii Primăriei recunosc că nu s-a lucrat mai nimic anul trecut, primarul Emil Boc a scris în raportul de activitate pe 2015 că s-a lucrat la parking. “Au continuat lucrările la parkingul Negoiu - Mehedinţi, care va avea 376 de locuri de parcare şi va fi organizat în demisol, parter şi cinci etaje. Există o întârziere faţă de graficul asumat de executant, dar şantierul este în permanenţă monitorizat pentru a verifica stadiul şi calitatea lucrărilor, care sunt prevăzute să se finalizeze în 2016”, apare în raportul primarului.

Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi a fost anunţată de Emil Boc în 2012, la începutul actualului mandat. În patru ani, nu a reuşit să ducă la capăt acest proiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter