Monitorul Cartierelor

O stradă din Cluj, transformată în parcare de autocare. Poliția doarme?

Pe strada Dragoș Vodă din cartierul Iris, șoferii de autocare parchează cu nesimțire astfel că ceilalți șoferi abia pot circula printre autocare, iar pietonii își pun viața în pericol, strecurându-se prin aglomerația creată. Locuitorii au sesizat Poliția Locală și Poliția Rutieră, dar nimeni nu s-a sinchisit să rezolve situația.

De câteva săptămâni, clujenii de pe strada Dragoș Vodă trimit sesizări și sună atât la Poliția Locală, cât și la Poliția Rutieră pentru a le debloca strada, ocupată de autocarele parcate zilnic. Oamenii spun că nimeni nu îi ia în seamă și amenință că vor da Primăria în judecată. “Domnule primar, vă aduc iarăși în atenţie aceeași problemă cu traficul de pe strada Dragoş Vodă. Am sesizat Poliţia Locală referitor la blocajul respectiv. Acum, nu este parcat un autocar, ci trei autocare ale aceleiași firme. Trebuie să te strecori printre ele dacă poţi. Poliția Locală a răspuns la dispecerat că vine, dar nu a mai venit nimeni. Am făcut apel și prin 112, dar nu a venit nimeni. Dacă nu se ia nicio măsură, până la urmă o să dau Primăria în judecată. De fiecare dată îmi pun viața în pericol”, a scris un clujean, într-o sesizare adresată primarului Emil Boc.

Clujeanul adaugă că își pune viața în pericol de fiecare dată când vrea să intre pe strada Maramureșului.


În urmă cu două săptămâni, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca declarau că vor face verificări și vor aplica amenzi. Afirmațiile acestora sunt contrazise de clujeanul care spune că nimeni nu a fost pe strada Dragoș Vodă. “Poliţia Locală va verifica zona la care aţi făcut referire şi va aplica sancţiuni acolo unde depistează staţionări/parcări neregulamentare pe domeniul public. Vă recomandăm ca în momentul în care sesizaţi astfel de nereguli să sunaţi la Dispeceratul Poliţiei Locale, telefon 0264/598784, astfel încât inspectorii să se deplaseze în timp util la faţa locului pentru a depista şoferii indisciplinaţi pentru a le aplica sancţiuni. Vă vom transmite rezultaul verificărilor efectuate de poliţiştii locali”, afirmau reprezentanții Primăriei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter