Monitorul Cartierelor

Cât rezistă o lucrare de modernizare în Cluj-Napoca? Strada Borhanci, reabilitată în 2012, are nevoie de reparații în 30 de locuri

Strada Borhanci, reabilitată complet în urmă cu aproximativ patru ani, are nevoie de reparații. Situația a fost semnalată de un clujean. Acesta afirmă că anul trecut, în 20-30 de locuri de pe strada Borhanci au fost făcute marcaje cu vopsea pentru intervenții de reparații.

În ciuda faptului că strada are nevoie de lucrări de reparații, nici autoritățile locale, nici firma care a realizat lucrările, nu au intervenit. “Din păcate, în Cluj-Napoca devine obişnuinţă ca străzile noi reabilitate să nu reziste nici măcar 2-3 ani. Mai mult, se pare că Primăria, în cârdăşie cu firmele de casă, închide ochii la această situaţie şi nu obligă firmele să repare strada în garanţie. Anul trecut, pe strada Borhanciului, reabilitată relativ recent, cineva (probabil de la Primărie) a marcat cu vopsea verde cel puţin 20-30 de locuri care necesită intervenţie de reparaţie (numărul este incredibil de mare pentru o stradă nouă). Probabil firma Kiat trebuie să execute reparaţia în garanţie, dar a trecut un an, marcajele s-au şters şi evident că nimeni nu a intervenit”, scrie un clujean, într-o sesizare postată pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au declarat că lucrarea se află în garanție, iar în perioada următoare, constructorul va face reparațiile necesare pe cheltuiala proprie.


Nu este prima dată când pe strada Borhanci este nevoie de lucrări de intervenție, deși a fost modernizată complet în 2012. În 2013, la aproximativ o jumătate de an de la inaugurare, pe ultimii 500 de metri porțiuni serioase din stradă s-au surpat. La fel ca și acum, au fost făcute marcaje, s-a lucrat puțin, apoi muncitorii au dispărut pentru o perioadă lungă de timp.

Valoarea lucrărilor a fost de 9 milioane lei şi au fost realizate de asocierea Diferit – Kiat. Încheierea lucrărilor de modernizare a avut loc în 2012, la sfârşitul lunii octombrie. Inaugurarea a avut în prezenţa primarului Emil Boc. Odată cu finalizarea lucrărilor a fost pus în circulaţie şi un autobus. Locuitorii din Borhanci au aşteptat asfaltarea străzii timp de aproape 20 de ani.

Etichete: kiat reparatii borhanci
abonare newsletter