monitorulcj.ro Menu
Monitorul Cartierelor

Strada fără asfalt şi iluminat, uitată de Primărie

Clujenii de pe Edgar Quinet aşteaptă de ani de zile preluarea străzii de către Primăria Cluj-Napoca. Până atunci, oamenii îşi rup maşinile din cauza drumului care este impracticabil şi circulă noaptea cu lanternele din cauză că nu au iluminat public.

Strada fără asfalt şi iluminat, uitată de Primărie

Primăria Cluj-Napoca le promite de mai mulţi ani locuitorilor de pe Edgar Quinet că va prelua strada în domeniul public, dar promisiunea nu s-a concretizat. Oamenii au ajuns la culmea disperării din cauza stării proaste a drumului şi a lipsei iluminatului public. Noaptea sunt nevoiţi să circule cu lanternele.

Locuitorii de pe Edgar Quinet spun că taximetriştii refuză să onoreze comenzile de pe strada lor. “Am rugămintea să ne spuneţi în ce stadiu se afla discuţiile şi demersurile pentru asfaltarea străzii Edgar Quinet din Cluj-Napoca. Drumul este atât de rău încât taximetriştii refuză sistematic să ne ducă la casele noastre de pe această stradă. Plătim impozite la Consiliul Local de mai bine de cinci ani şi nimeni nu face nimic să ajute oamenii care locuiesc în zonă, care se transformă cu paşi repezi într-un cartier”, a scris un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa conducerii Primăriei. În urmă cu câteva zile, un alt clujean îl întreba pe primarul Emil Boc, prin intermediul unei sesizări, când va fi preluată strada. “Ceva noutăţi referitoare la preluarea de către Primărie a străzii Edgar Quinet? Observ că a mai trecut o lună şi încă o lună şi tot nu a fost preluată de către Primărie, nici măcar nu s-a votat în Consiliul Local preluarea ei. Oare cât timp trebuie să ne mai distrugem maşinile pe acel drum şi cât timp trebuie să mai venim seara pe o beznă totală?”, a scris clujeanul.


Reprezentanţii Primăriei au precizat că în curând se va rezolva problema. “În ceea ce priveşte strada Edgar Quinet, această stradă va fi preluată în curând în domeniul public, urmând să se rezolve deficienţele semnalate”, au declarat reprezentanţii Primăriei.

Strada Edgar Quinet se află în proprietatea firmei Mănăştur Holding, care a construit câteva blocuri în zona respectivă.