Monitorul Cartierelor

Rampă clandestină de gunoi, sub nasul autorităților. Oare lor NU LE PUTE?

Un munte de gunoi este depozitat ilegal la doi pași de principala zonă de agrement a clujenilor: pădurea Sf. Ion.

Fotografiile surprinse de un cititor al cotidianului Monitorul de Cluj sunt șocante; sute de metri cubi de gunoi, depozitat sub nasul autorităților, care nu iau nicio măsură. 

„La 3 minute de mers pe jos imediat dupa izvorul Sf. Ion, pe drumul asfaltat, pe stânga, la șosea, este o gramadă incredibilă de gunoaie de tot felul. Nu-mi vine să cred că e posibil așa ceva; se vede clar că sunt multe transporturi depozitate acolo. Probabil, dacă nu ia nimeni atitudine, se va mări în continuare mormanul de gunoaie. Păcat că se întâmplă așa ceva în zilele noastre! În Cluj!”, ne-a scris Lidia Buzea, abonată a cotidianului Monitorul de Cluj.


Vă reamintim că, recent, Clujul a trecut printr-o criză a gunoaielor, ca urmare a închiderii rampei de la Pata Rât și a nefinalizării la timp a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, proiect gestionat iresponsabil de Consiliul Județean. Pentru o vreme, gunoaiele Clujului au fost transportate la Oradea, iar prețul colectării a crescut substanțial. Soluția, temporară, a fost construirea unei rampe a municipalității, tot la Pata Rât, operată de Regia Autonomă a Domeniului Public, aflată în subordinea Primăriei. Această rampă, cu o capacitate limitată, prelucrează însă doar deșeurile din municipiul Cluj-Napoca, astfel că, în restul județului, colectarea gunoiului este în continuare o problemă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter