Monitorul Cartierelor

Traficul greu scutură iar din temelii strada Maramureşului

Pentru o scurtă perioadă de timp, locuitorii de pe strada Maramureşului au scăpat de traficul greu. De aproximativ două luni, maşinile de mare tonaj circulă din nou pe această stradă.

O lungă perioadă, locuitorii de pe strada Maramureşului au îndurat zgomotul şi trepidaţiile camioanelor şi TIR-urilor. Calvarul oamenilor a început acum doi ani, odată cu demararea lucrărilor de pe strada Oaşului când traficul greu a fost mutat pe strada lor. După încheierea modernizării străzii, maşinile de mare tonaj au ajuns iarăşi pe Maramureşului din cauza începerii lucrărilor la podul Nadăş. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că traficul greu nu mai are ce căuta pe această stradă deoarece lucrările la pod au fost încheiate şi traficul a revenit traseul anterior. “Pe parcursul lucrărilor de modernizare a podului de pe strada Locomotivei, traficul greu a fost deviat pe strada Maramureşului. După încheierea lucrărilor, traficul greu a fost mutat la traseul iniţial de pe strada Fabricii de Chibrituri şi podul de pe strada Locomotivei”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei. Aceştia au subliniat că se vor face controale în zonă.

Locuitorii sunt de altă părere

Clujenii de pe strada Maramureşului îi contrazic însă pe reprezentanţii Primăriei şi spun că până în iunie într-adevăr maşinile de mare tonaj nu au mai circulat pe strada lor, dar de atunci au apărut iarăşi. “Domnule primar, vă rugăm să urgentaţi terminarea refacerii celor 20 m de drum, colţul str. Fabricii de Chibrituri cu str. Giordano Bruno şi să redirecţionaţi cât mai rapid, împreună cu Poliţia circulaţiei, traficul greu de pe str. Maramureşului prin remontarea indicatorului de maxim 3,5 tone, aşa cum era până acum o lună, pe vechiul traseu: str. Oaşului – str. Fabricii de Chibrituri – str. G.Bruno .


Solicităm insistent acest lucru pentru că ne crapă casele după trecerea fiecărui TIR, iar poluarea şi zgomotul permanent sunt insuportabile. Sperăm că situaţia să se rezolve în cel mai scurt timp”, scria o clujeancă, la sfârşitul lunii iulie, pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului Emil Boc.

Nu sunt indicatoare pe stradă

Oamenii spun că nu există niciun indicator care să arate că traficul greu este interzis. “Primăria Cluj a promis scoaterea traficului greu de pe str. Maramureşului, odată cu finalizarea str. Oaşului. Prin urmare, vă rugăm să montaţi urgent indicatoare de interzicere la ambele capete ale străzii (capătul dinspre fosta fabrică Iris nu are indicator de dirijare a camioanelor spre str. Fabricii de Chibrituri). De asemenea, rugăm Poliţia Rutieră să urmărească mai des această stradă, unde se circulă frecvent cu 70-80 km/h, se taie linia continuă, zgomotul este intens atât ziua cât şi noaptea”, scria un clujean, acum câteva zile, într-o sesizare. El adaugă că li se deteriorează casele pe zi ce trece din cauza TIR-urilor şi vitezei cu care se circulă zi şi noapte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter