Monitorul Cartierelor

Primăria se tot laudă că va moderniza podul cu un singur sens

Primăria Cluj-Napoca continuă să se laude de mai bine de un an de zile că va moderniza podul peste Nădaş care în prezent are un singur sens.

Anul trecut viceprimarul Clujului, Gheorghe Şurubaru, anunţa că vor începe în anul 2014 lucrările de modernizare a podului cu un singur sens de pe strada Porţelanului care face legătura spre cartierele Dâmbul Rotund sau Iris. Până în anul 2014 

Actualul pod de pe strada Porţelanului, care este atât de îngust încât se poate circula pe un singur sens, va fi demolat şi va fi construit altul nou, în amonte. Potrivit studiului de fezabilitate, podul nou va fi prevăzut cu o bandă de circulaţie de 3,50 metri lăţime, un trotuar pietonal de 1,50 metri lăţime, o bandă de biciclete de 1,20 metri lăţime, dar şi o consolă de 1 metru pe care să se monteze reţele de utilităţi.


„Obiectul studiului de fezabilitate elaborat de către VCE Vienna Consulting Engineers SRL Bucureşti, îl constituie în principal fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale peste râul Someşul Mic, în zona străzilor Porţelanului, Nădăşel şi Alexandru Sahia, prin realizarea a câte o bandă de circulaţie auto pentru fiecare sens, două trotuare care să asigure siguranţa circulaţiei pietonale, precum şi două piste pentru biciclete cu un ecartament confortabil”, se arată în proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 5,2 milioane lei, fără TVA. Finanţarea se va face din bugetul local şi alte surse. Durata de realizare a lucrărilor este de un an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter