Monitorul Cartierelor

Situaţie dificilă pentru mămicile şi persoanele cu handicap din Groapă

Clujenii cu dizabilităţi locomotorii sau mamele care-şi duc bebeluşii în cărucioare şi doresc să ajungă la staţia de autobuz de pe strada Aurel Vlaicu din cartierul Mărăşti trebuie să facă eforturi colosale pentru a ajunge în staţie pentru că nu există o rampă specială.

Pentru a ajunge în staţie clujenii cu dizabilităţi trebuie să meargă fie până la staţia IRA, fie până la podul de lângă Cinema Mărăşti.

„Sunt o mamică care locuieşte în cartierul Mărăşti zona Expo Transilvania şi îmi este foarte dificil să ajung cu căruciorul din părculeţul Expo pe strada Aurel Vlaicu - în staţia de autobuz. Consider că ar fi foarte necesară o rampă pentru cărucioare în această zonă deoarece zilnic, zeci de mămici urcă şi coboară scările cu cărucioarele în braţe”, se plânge Bianca Zirbo, pe un site de reclamaţii şi sesizări.


Monitorul de Cluj a mai scris despre inexistenţa rămpii speciale din Groapă şi în anul 2013. Locuitorii tot aşteaptă amenajarea unei rampe care să permită accesul mămicilor cu cărucioare şi a persoanelor cu dizabilităţi spre staţia mijloacelor de transport în comun de pe strada Aurel Vlaicu.

Citeşte şi: Cer primarului Emil Boc amenajarea unei rampe de acces din “Groapă” spre staţia RATUC de pe Aurel Vlaicu

abonare newsletter