Monitorul Cartierelor

Viitorul parking pe de Dorobanţilor stârneşte deja nemulţumiri

La scurt timp de la anunţul făcut de reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca cu privire la construirea unui parking în Mărăşti, în apropierea celui privat din Piaţa Mărăşti, au început deja să apară nemulţumiri.

Un clujean îi scrie primarului Emil Boc prin intermediul unui site pentru sesizări şi reclamaţii şi numeşte viitorul parking drept un monstru. „Este adevărat că zona garajelor trebuie să dispară, mulţi proprietari făcând ateliere, magazii, chiar şi bani prin închirierea lor. Doar că anunţaţi construcţia unui monstru de cel puţin 400 de locuri (spre comparaţie, cea de pe Fabricii, la numai 400 de metri distanţă, pe o suprafaţă de 1.500 m pătraţi la sol şi pe 5 nivele, are doar 310 locuri). Asta în timp ce adevăratul monstru din Mărăşti, clădirea construită în 100 de etape, aflată chiar lângă staţia de autobuz Piaţa Mărăşti îngreţoşează zilnic concitadinii, după ce a luat şi lumina celor din blocul de la Bulevardul 21 decembrie nr. 150, fără ca Primăria să ia vreo decizie în apărarea clujenilor afectaţi sau doar oripilaţi de această construcţie din Piaţa Mărăşti”, spune clujeanul.

Acesta face apel către Primărie să nu irosească banii pe proiecte care nu aduc spaţiu verde. „Cumpăniţi bine numărul total al locurilor de parcare al construcţiei în discuţie, găsiţi soluţii pentru a face niveluri subterane şi oferiţi-ne atât locuri de parcare cât şi spaţiu verde pe cel puţin 50% din zona în discuţie”, încheie cetăţeanul.

abonare newsletter