monitorulcj.ro Menu
Monitorul Cartierelor

Poliţia rutieră a găsit soluţia pentru reducerea accidentelor de pe strada Teodor Mihali

O intersecţie din cartierul clujean Gheorgheni le dă mari bătăi de cap şoferilor, în ultimele şase luni înregistrându-se aici trei accidente rutiere soldate cu victime şi patru tamponări.

Foto: Claudiu Jacotă

Este vorba despre intersecţia străzilor Teodor Mihali cu Sarmisegetuza. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj spune că accidentele rutiere din intersecţie „s-au produs ca urmare a neacordării priorităţii de trecere a vehiculelor care circulau pe drumul prioritar”.

Poliţiştii rutieri i-au cerut administratorului public al drumului, reprezentat de direcţia Serviciul siguranţa circulaţiei urbane, reţele edilitare şi transport local condusă de Mirela Mărincean, să interzică efectuare virajului spre stânga de pe strada Sarmisegetuza, şoferii auto având posibilitatea de a întoarce la podul din Mărăşti. „Instituția noastră a avut în vedere implementarea unor măsuri de sistematizare a circulaţiei şi reducere a riscului rutier în această intersecţie. Astfel, i s-a solicitat, în scris, administratorului drumului public să realizeze amenajări rutiere pentru interzicerea efectuarii virajului spre stânga de pe strada Sarmisegetuza, conducatorii auto având posibilitatea de a se întoarce la podul din Mărăşti”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


De asemenea, poliţiştii rutieri au solicitat înfiinţarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Teodor Mihali cu Slănic. „Totodată, s-a solicitat urgentarea înfiinţării sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Teodor  Mihali cu Slănic, acest demers iniţiat de instituția noastră fiind deja aprobat în Comisia de sistematizare a circulaţiei”, au mai declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Conform statisticilor întocmite de Poliţia Română în perioada 2004-2008 au decedat în România în accidente rutiere grave 12938 oameni, iar numărul răniţilor a fost de 32397.