Monitorul Cartierelor

Exasperați de sonorizarea și clopotele bisericilor

În cartierul Someșeni, clopotele bisericii reformate bat la oră fixă, dar cei care locuiesc în vecinătatea lăcașului de cult nu sunt deloc încântați de idee.

Foto arhivă Foto arhivă

Mai mult, la alte două biserici din zonă, clopotele bat de mai multe ori pe zi. “Pe strada Grigore Ignat nr. 1, în cartierul Someşeni, Biserica Reformată bate clopotele la fiecare oră (de la 7.00 dimineaţa la ora 22.00), având un sistem de sonorizare legat la ceasul din turn. Oricum, în zonă se bat clopotele la două biserici învecinate de mai multe ori pe zi producând zgomote şi vibraţii foarte neplăcute. Nu este cazul ca la fiecare oră să se mai bată şi ora exactă. În prezent cred că nimeni nu are nevoie să-i bată clopotele ca să ştie cât e ceasul. E o chestiune de civilizaţie şi de bun simţ”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca.

De-a lungul ultimilor ani, mai multe persoane au trimis reclamații referitoare la nivelul de zgomot produs de sistemul de sonorizare al bisericilor prin care slujbele sunt auzite și în exterior, în fiecare duminică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter