Monitorul Cartierelor

Trotuare sparte pe Brâncoveanu. Pietonii circulă printre mașini

Repararea străzii Constantin Brâncoveanu din cartierul Gheorgheni va fi încheiată în decembrie.

strada Constantin Brâncoveanu strada Constantin Brâncoveanu

Pe strada Constantin Brâncoveanu din cartierul Gheorgheni, să fii pieton este o adevărată provocare ce se poate dovedi a fi fatală. Și totul este din cauza modului în care muncitorii au înțeles că trebuie să facă lucrările de modernizare a străzii. Angajații Diferit, firma care execută lucrările, au decopertat trotuarele pe ambele părți ale străzii pe o lungime considerabilă astfel că locul pietonilor este acum pe carosabil, printe mașini. Grav este faptul că porțiunile respective se află în preajma unei grădinițe, ceea ce înseamnă că în fiecare dimineață și la prânz, părinții și bunicii merg cu copiii de mână, printre mașini și utilaje.

De ce a fost decopertat trotuarul pe ambele părți

Lucrările de modernizare a străzii Constantin Brâncoveanu au început săptămâna aceasta, iar termenul de finalizare este luna decembrie. Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, angajații Diferit au decis să decoperteze trotuarele pe ambele părți pentru a grăbi lucrările. “Partea de decopertare va incomoda foarte puțin locuitorii din zonă deoarece se termină curând aceste lucrări. S-a decis decopertarea pe ambele părți ale străzii, între numerele 14 – 34A, pentru eficiența lucrărilor”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit acestora, după ce va fi terminată etapa de decopertare, va fi pus pietriș pentru a se asigura o circulație a pietonilor corespunzătoare și pentru a asigura accesul în curți.


Lucrările au încurcat circulația și pe alte străzi

Modernizarea străzii Constantin Brâncoveanu nu este singura din oraș care le-a dat bătăi de cap locuitorilor. De exemplu, pe Calea Turzii, în timpul lucrărilor de modernizare, timp de câteva săptămâni, circulația a fost dată peste cap, formându-se coloane de mașini de la sensul giratoriu de la Observator până în centru. Același lucru s-a întâmplat pe Calea Moților în timpul lucrărilor de introducere a cablurilor în subteran când muncitorii lucrau noaptea, iar clujenii care locuiesc în zonă se plângeau că nu pot să doarmă deloc. O situație asemănătoare s-a petrecut și pe strada Albac unde se lucra cu utilaje grele până dimineața la ora 4.00 – 5.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter