Monitorul Cartierelor

Război total între drujbişti şi locatari, pe strada Fabricii de Zahăr

Un conflict din cauza zgomotului produs de drujbe a apărut între o firmă care vinde drujbe şi un locatar de pe strada Fabricii de Zahăr, din Cluj-Napoca. Clujeanul este nemulţumit de zgomotul pe care-l fac drujbele când sunt testate şi a reclamat firma la Primărie.

Prima reclamaţie făcută de clujean a fost în 26.II.2014 şi sesiza zgomotul produs de drujbe, fiind intrigat de faptul că firma nu are o cameră antifonată.  

“Este o firmă ce se ocupă de drujbe pe str. Fabricii de Zahăr chiar după barieră. Toată ziua ambalează drujbele, de ne deranjează, nu ar trebui să fie o cameră antifonată unde să încerce acele drujbe? Vă rog mult să luaţi ceva măsuri să nu se mai ambaleze drujbele, totuşi trăim în oraş nu la pădure. Vă mulţumesc anticipat”, spunea atunci clujeanul pe un site de reclamaţii şi sesizări.


Răspunsul Primăriei Cluj-Napoca nu a întârziat să apară, dar firma care vinde drujbe are toate actele necesare privind acordul de funcţionare, iar Primăria nu a avut ce să-i facă.

“Din verificările efectuate în teren, din punct de vedere comercial, s-a constatat faptul că activitatea desfăşurată de firma de pe str. Fabricii de zahar nr. 89 este autorizată prin Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj. În acelaşi sens, vă informăm că societatea comercială deţine Acord de funcţionare şi aprobare pentru orar (nr. 3055/27.02.2008) astfel: luni - vineri: 8:00 - 17:00; sâmbătă: 09:00 - 13:00, duminică: închis. Reprezentantul firmei a fost avertizat să respecte dispoziţiile legale privind ordinea şi liniştea publică, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată. Vă mulţumim pentru colaborare”, a răspuns Primăria Cluj-Napoca.


După şase luni clujeanul a răbufnit şi a mai făcut o reclamaţie la Primărie şi reclamă acelaşi lucru.

“Bună ziua. Am mai făcut o sesizare în legătură cu drujbistul de pe str. Fabricii de Zahăr chiar după bariera. Vă rog să faceţi ceva în legătura cu zgomotele pe care le provoacă drujbele şi în timpul orelor de linişte, avem copii mici care trebuie să doarmă de dupămasa, am vorbit personal şi l-am rugat să înceteze, dar din păcate tot aşa face. A zis că nu poate să-i facă nimeni nimic! Vă mulţumesc anticipat pentru înţelegere şi ajutor”, a menţionat clujeanul nemulţumit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter