Monitorul Cartierelor

Pasajul subteran de pe Calea Floreşti, modernizat până în toamnă

Pasajul subteran de pe Calea Floreşti este acum un adevărat focar de infecţie. Cu greu poate fi folosit din cauza mirosurilor insuportabile, locul respectiv fiind folosit pe post de toaletă de către oamenii străzii şi nu numai.

Primarul Emil Boc a promis în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi că în curând vor începe lucrările de modernizare a acestui pasaj. Mai mult, va avea scări rulante.

“Am început cu pasajul de la gară şi am făcut demersurile necesare. Urmează ca în toamnă să fie modernizat, igienizat şi reparat şi pasajul de pe Calea Floreşti. Ne gândim să punem chiar şi nişte scări rulante pentru a-i încuraja pe oameni să îl folosească”, a declarat Boc. Primarul a fost întrebat de consilierul PNL, Ioan Bîldea dacă va face şi un sediu al Poliţiei Locale în pasajul de pe Calea Floreşti. Cel mai probabil însă acest lucru nu se va concretiza.


“Această idee nu a fost îmbrăţişată de multă lume. Ar trebui să îşi aibă rolul său autentic de pasaj care ar degreva foarte mult din circulaţie şi trafic. Dacă vom pune şi scări rulante, sigur va fi mai atractiv în special pentru persoanele în vârstă care au mari reţineri să îl utilizeze acum”, a conchis primarul. Lucrările de modernizare a pasajului de la gară vor fi încheiate în luna iulie. După ce acest pasaj va fi reparat, va fi unit cu cel care se află în proprietatea gării astfel încât accesul pietonilor la staţiile de autobuz şi tramvai fie mutat în subteran.

Ultimele Stiri
abonare newsletter