Monitorul Cartierelor

Se circulă ca în codru pe Tăietura Turcului

Unii dintre şoferii care circulă frecvent în zona Tăietura Turcului – Eremia Grigorescu – Donath sunt exasperaţi de ceilalţi colegi de trafic care sunt iresponsabili.

“Pe Tăietura Turcului, din păcate, se circulă în mod stupid şi iresponsabil, efectuându-se depăşiri, în urcare, fără vizibilitate, în condiţii de trafic relativ intens. Este o problemă de timp până vom constata primele accidente regretabile”, scrie un clujean într-o sesizare adresată primarului Emil Boc căruia îi solicită să ia măsuri pentru prevenirea apariţiei unor situaţii tragice.

Mai mult, din cauza maşinilor parcate pe trotuare, şoferii nu văd pietonii care doresc să traverseze pe trecerile de pietoni. “Deşi nu sunt fan al stâlpilor care previn accesul maşinilor pe trotuar, s-ar putea ca acesta să fie singurul lucru rămas ca soluţie, ţinând cont că Poliţia Locală nu se deranjează prea mult cu verificarea situaţiei din zonă, decât atunci când, în final, cineva sesizează problemele. Parcatul pe trotuarele din zona fac imposibilă vizibilitatea pietonilor care doresc să se angajeze în traversarea străzii pe trecerile de pietoni şi îngreunează traficul, reducând vizibilitatea şoferilor care coboară Tăietura Turcului şi doresc să vireze la dreapta sau la stânga în intersecţie”, mai scrie clujeanul în sesizare.


Acesta semnalează şi situaţia trotuarelor blocate pe strada Eremia Grigorescu, unde pe ambele părţi trotuarele sunt pe o porţiune de 100-200 m înspre centru. Acest lucru se întâmplă cu toate că la 100 m distanţă, în cealaltă parte, tocmai s-au amenajat parcările de pe Donath, dar în cea mai mare parte a timpului sunt goale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter