Monitorul Cartierelor

Canalul Morii, un focar de infecţie

Gunoaie de toate felurile şi de toate mărimile zac în Canalul Morii din zona industrială a oraşului.

Dacă porţiunea din centru a fost curăţată de toate deşeurile, în celelalte zone din oraş, Canalul Morii se află într-o stare deplorabilă. Apa abia dacă mai curge din cauza gunoaielor aruncate de cei care locuiesc sau muncesc în apropiere.

Problema a fost sesizată şi conducerii Primăriei Cluj-Napoca, dar până acum nu s-a luat nicio măsură în acest sens. “În calitate de cetăţean al oraşului Cluj-Napoca, supun atenţiei dumneavoastră următoarele imagini, surprinse de subsemnatul în spatele spălătoriei Nova, de pe strada Câmpul Pâinii. Este vorba despre Canalul Morii, monument istoric al oraşului nostru, construit pe la jumătatea secolulului al XVI-lea. Din păcate, cu excepţia porţiunii din centrul oraşului, Canalul este într-o stare de degradare continuă, plin de gunoaie, multe porţiuni din zona industrială, precum cea din imagini, reprezentând adevărate focare de infecţie”, scrie un clujean într-o sesizare adresată conducerii Primăriei Cluj-Napoca prin intermediul unui site de sesizări şi reclamaţii.


Clujeanul adaugă că porţiunea din spatele spălătoriei Nova este una dintre cele mai mizerabile, angajaţii spălătoriei făcându-şi un obicei din a arunca orice fel de gunoaie şi deşeuri în Canalul Morii. “Este pur şi simplu revoltător ceea ce se întâmplă acolo şi m-aş bucura să văd că se iau nişte măsuri urgente în această privinţă”, încheie bărbatul sesizarea

Ultimele Stiri
abonare newsletter