Monitorul Cartierelor

Una dintre cele mai lungi străzi din oraş are o singură trecere de pietoni

Pietonii care locuiesc pe una dintre cele mai aglomerate şi mai lungi străzi din Cluj-Napoca nu au o viaţă prea uşoară.

Pietonii riscă să fie accidentaţi la tot pasul din cauză că strada nu are decât o singură trecere de pietoni şi astfel sunt nevoiţi să traverseze pe unde apucă. Este vorba despre strada Câmpului din Mănăştur. Clujenii care locuiesc pe strada respectivă îi cer primarului Emil Boc să amenajeze treceri de pietoni măcar din 500 în 500 de metri.

“Vă rog să analizaţi şi să propuneţi amenajarea unor treceri pentru pietoni măcar din 500m în 500 de metri având în vedere densitatea de locuinţe şi populatie de pe strada Câmpului. La ora actuală există o trecere pentru pietoni la intersecţia străzilor Izlazului –Câmpului - Frunzişului. În sus, pe strada Câmpului nu mai există nici o trecere pentru pietoni cu toate că strada se intersectează cu strada Mehedinţi şi apoi cu strada Bâlea”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului.


Acesta adaugă că nu au pe unde să traverseze strada şi pericolul este cu atât mai mare cu cât este vorba şi despre copii are merg şi vin singuri de la şcoală. În plus, maşinile circulă cu viteză foarte mare deoarece strada este într-o stare bună. Din acest motiv, clujeanul propune montarea unor limitatoare de viteză. Recent, Emil Boc a anunţat că vor fi realizate 33 de praguri de sol în oraş, dar strada Câmpului nu se află pe această listă.

abonare newsletter