Monitorul Cartierelor

O stradă întreagă din Mărăşti, terorizată de o gaşcă de 70 de rromi

Clujenii care locuiesc pe o stradă din Mărăşti spun că rromii le fură din curte tot ce prind şi le distrug maşinile.

Clujenii care locuiesc pe strada Meşterul Manole colţ cu strada Bega spun că trebuie să lase pe cineva acasă tot timpul ca să păzească locuinţa de teamă că zecile de rromi care locuiesc în aceeaşi zonă le-ar putea fura şi distruge tot ce întâlnesc în cale.

“Am ajuns ca în ghetourile cu negrii din marile metropole. Suntem terorizaţi de ei, ne lovesc maşinile, ne sparg casele şi nimeni nu ia nici o măsura. Atunci ne cumpărăm bazooka şi scăpăm de ei. Am ajuns să nu putem merge nicăieri de acasă. Tot timpul trebuie să stea cineva acasă să păzească casa şi aşa mai departe”, spune un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca.


O clujeancă spune că pe strada Meşterul Manole la nr. 2 locuiesc mai mult de 70 de rromi ,fără forme legale,majoritatea în barăci şi în condiţii insalubre greu de descris. Ea mai spune că noaptea intră în curţile oamenilor şi le fură diverse lucruri, iar poliţia a fost sesizată degeaba din cauză că sunt minori şi nu sunt pedepsiţi.

Într-un răspuns furnizat de Primărie, se arată că în primele două luni ale anului s-au efectuat mai multe verificări pe strada Meşterul Manole nr. 2 şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu deţineau contracte de salubritate şi s-a dispus încheierea de îndată a acestora. De asemenea, s-a dispus efectuarea curăţeniei de către locatari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter