Monitorul Cartierelor

Cadavre de animale pe malul Someşului, în plin centru al oraşului - FOTO

Priveliştea de pe malurile Someşului în mijlocul oraşului este una dezolantă. Zilele acestea, peisajul obişnuit cu PET-uri, haine şi ambalaje era completat cu cadavre de animale.

Problema gunoaielor din Cluj-Napoca de pe malurile Someşului nu a fost rezolvată de-a lungul anilor. În continuare, vedem deşeuri de toate mărimile şi toate tipurile de-a lungul râului care traversează oraşul. Zilele acestea, în zona Pieţei Mihai Viteazul, pe malurile Someşului erau mormane de gunoaie: jucării, PET-uri, ambalaje din plastic, resturi din lemn şi chiar o pisică moartă. 

Unii clujeni, disperaţi de mizeria de pe malurile râului, au propus Primăriei organizarea unor acţiuni de voluntariat pentru curăţarea zonei. "Prin zona industrială de pe bulervardul Muncii arată execrabil. Este o punte pe strada Fabricii de Zahăr şi e foarte urâtă zona: multă mizerie şi verdeaţă crescută aiurea. Pe drumul care duce la poligonul militar din Someşeni (cel care face dreapta pe lângă Selgros), este de asemenea, multă mizerie aruncată de nesimţiţi care îşi renovează locuinţele şi apoi aruncă gunoiul unde le taie capul. Vă rog să găsiţi dumneavoastră o soluţie să curăţim localitatea de toate mizeriile. Eu aş fi de acord şi cu o "clacă", în termen popular, o convocare la nivelul localităţii pentru toată lumea", îi scrie o clujeancă primarului Emil Boc prin intermediul unui site de reclamaţii şi sesizări pentru autorităţile locale.


Sarcina curăţării malurilor Someşului revine Administraţiei Bazinale de Apă Someş -Tisa (ABAST). "În ceea ce priveşte râul Someşul Mic, acesta se află în administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Someş -Tisa, care are obligaţia de a efectua lucrări de curăţare şi întreţinere a albiei, precum şi de toaletare a vegetaţiei crescute pe maluri", au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii ABAST au transmis recent câteva comunicate de presă prin care anunţau că au fost realizate acţiuni de curăţare a malurilor Someşului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter