Monitorul Cartierelor

Rromi şi prostituate, între ruine, lângă Calea Turzii

Două ruine de pe o stradă situată la cinci minute de zona ultracentrală a oraşului au ajuns “raiul” rromilor şi prostituatelor.

De aproape un an, clujenii care locuiesc pe strada Jozsef Attila, situată în imediata apropiere a Cimitirului Central şi a arterei Calea Turzii, sunt terorizaţi de o gaşcă de rromi care locuiesc printre ruinele a două case părăsite. Deşi situaţia a fost semnalată de mai multe ori autorităţilor locale, rromii au rămas în continuare în acelaşi loc. Cele două ruine sunt pe strada Jozsef Attila nr. 6, în spatele depozitului de cherestea de pe Calea Turzii. “Actualul proprietar a lăsat în paragină două case în care s-au mutat mai multi ţigani. Este o mizerie de nedescris, iar angajaţii poliţiei primăriei, de doi ani încoace nu au făcut decât să constate situaţia”, scrie un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca.

Un alt clujean scris într-o sesizare trimisă în decembrie 2013 că rromii au făcut un foc de PET-uri, iar poliţia a venit la faţa locului fără să ia vreo măsură.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca declarau atunci că un echipaj de la Poliţia Locală s-a deplasat la cele două ruine şi au descoperit patru adulţi care au fost trimişi în localităţile lor de domiciliu: Luna, Copăceni şi Turda. Rezolvarea situaţiei a fost doar una temporară deoarece în primăvara acestui an clujenii semnalează, din nou, prezenţa rromilor în acelaşi loc.

Alte persoane care locuiesc în zonă spun că în aceleaşi ruine apar şi prostituate. “Problema locuitorilor străzii Jozsef Attila este că suntem terorizaţi de o ceată de rromi ce-şi fac veacul între aceste ruine. Suntem deranjaţi, deasemenea, de prostituatele din zonă ce "prestează" între aceleaşi ruine. Secţia 6 Poliţie cunoaşte situaţia, dar nu se ia nicio măsură”, se arată într-o sesizare trimisă autorităţilor locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter