monitorulcj.ro Menu
Monitorul Cartierelor

ZORILOR - O bandă de circulaţie, blocată de taximetrişti şi pacienţi

În fiecare dimineaţă şi după-masa, circulaţia pe strada Republicii, în zona Institutului de Oncologie este un calvar şi se formează blocaje, şoferii fiind nevoiţi să aştepte minute bune în trafic.

Foto arhiva

Toată această situaţie neplăcută se petrece din cauza maşinilor de taxi şi ale pacienţilor spitalului care sunt parcate peste tot în jurul spitalului, inclusiv pe una din benzile de circulaţie. “Lucrez în Sigma Shopping Center şi cel mai scurt drum din Grigorescu până la Sigma este pe strada Rebublicii. În fiecare dimineaţă, pierd în jur de 10 minute pe strada Republicii din cauza taximetriştilor şi a pacienţilor care parchează în faţa Spitalului de Oncologie astfel blocând una din cele două benzi”, scrie un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca.

El mai spune că şirul de maşini se întinde de pe strada Clinicilor, şi cu greu reuşeşti să intri pe bandă, venind dinspre Primărie. “După ce reuşesc să trec de intersecţia cu Oncologia, strada este liberă până lângă Sigma. Eu înţeleg taximetriştii, şi înţeleg şi bolnavii, ceea ce nu înţeleg este de ce li se permite să staţioneze şi să blocheze o bandă de circulaţie”, conchide clujeanul care a scris sesizarea.