Monitorul Cartierelor

CENTRU - Croitorilor şi Constanţa, calvar pentru şoferi şi pietoni

Clujenii care locuiesc în centru au semnalat existenţa mai multor probleme de pe strada Croitorilor din centrul oraşului.

Trotuarele sunt ocupate de maşini, sunt neasfaltate, sunt prea înguste, iar strada este blocată în fiecare zi de maşini parcate, cel mai probabil de pacienţii care vin la Medicală III. “Din cauza stâlpuleţilor lipsă de pe trotuar, maşinile parchează în acele locuri libere şi blochează circulaţia şi trotuarul. Treptat, ele mai dărâmă câte un stâlpuleţ şi mai crează un loc de parcare”, îi scrie un clujean primarului Emil Boc.

El mai spune că trotuarul de pe partea stângă este groaznic. “Zilnic, acest trotuar este circulat în special de bătrâni însoţiţi, sprijiniţi. Ei se împiedică de lipsa de asfalt pe trotuar sau de maşinile care parchează în locurile unde stâlpuleţii lipsesc”, adaugă clujeanul. Pe aceeaşi stradă, din cauza numărului mare de maşini parcate neregulamentar, ambulanţele nici nu pot ieşi de multe ori din curtea spitalului. “Majoritatea străzii este blocată de maşini care parchează disperat unde apucă din cauza spitalului. Ei nu ştiu şi nu au de unde şti de locurile de parcare din complexul Leul. Posibila rezolvare: anunţuri pe stâlpi cu parcarea din Complexul Leul şi indicatoare spre acest parking, sens dublu de mers pe Ploieşti până în dreptul parcării de pe strada Constanţa. E greu ca o maşină care lasă un bolnav să facă tură prin Mihai Viteazu să ştie pe unde să o ia”, afirmă clujeanul în sesizare.


El adaugă că există probleme şi în intersecţia străzilor Constanţa cu Croitorilor , intersecţia fiind blocată de oameni care parchează efectiv cum apucă. “De multe ori la imobilul de pe Croitorilor nr. 29 unde funcţionează două firme contributoare la fondurile Primăriei nu pot ieşi sau intra în curte.Posibila rezolvare: protejarea intersecţiei şi a spaţiului dinaintea intersecţiei cu stâlpi de cauciuc aşa cum se face în intersecţii”, încheie clujeanul care solicită montarea, din nou, a stâlpişorilor pe strada Constanţa pentru a evita blocarea trotuarelor cu maşini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter