Monitorul Cartierelor

FOTO - Trotuare cu iarbă în loc de asfalt pe strada Porumbeilor

Strada Porumbeilor din apropierea Pieţei Abator nu a mai beneficiat de lucrări de modernizare de ani buni, cel puţin la partea de trotuare.

Asfaltul este atât de degradat încât în gropile formate din cauza erodării a crescut iarbă. Pe alte porţiuni, din cauza lipsei lucrărilor mai există doar pietre, iar bordurile lipsesc de pe o lungime considerabilă.

În acest an, strada Porumbeilor va intra în reparaţii, în şedinţa de Consiliu Local de joi fiind propus un proiect de hotărâre privind modernizarea acesteia. Potrivit documentului, strada nu dispune de o îmbrăcăminte corespunzătoare care să asigure o circulaţie rutieră fluentă, în condiţii de siguranţă şi de confort a autovehiculelor şi pietonilor. Lucrările vor viza partea carosabilă, trotuarele şi scurgerea apelor.


"Strada va avea lăţimea părţii carosabile de 9.30 metri corespunzătoare unei străzi de categorie tehnică III, cu două benzi de circulaţie (carosabil de 7.00 metri şi o pistă de ciclişti de 2.30 metri cu două benzi şi două sensuri de circulaţie - marcată de partea dreaptă). Trotuarele prevăzute atât pe partea stângă cât şi pe partea dreaptă vor avea lăţime variabilă în funcţie de sistematizarea în plan orizontal, minim 1.70 metri", este menţionat în proiectul de hotărâre privind modernizarea străzii.

Lucrările costă aproximativ 1 milion lei şi vor fi realizate în cinci luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter